Szokatlan inspirációk cipők megalkotásához

2 min

A cipőtervezők egyre több olyan eredeti termék létrehozásában versenyeznek, amelyek vonzzák az igényes vásárlók figyelmét. Az egyedi cipők létrehozásához gyakran szokatlan forrásokból merítenek ihletet. Kiválasztottam közülük a szerintem 5 legkülönlegesebb cipőt. Néhány meglepetést okozhat!

Még… az ételek is inspirálták a sneakerek megalkotását. Nézd meg, mi minden inspirálta még a gyártókat.

1. Építészet

Mivel a listámon a sneakerek vannak döntő többségben, ezért a történelem egyik legtöbbször eladott sportcipőjével kezdem a sort. Ez nem más, mint a Nike Air Force 1. Bár a neve összefüggésbe hozható az Egyesült Államok elnökét szállító repülőgéppel, felső részét mégis a… párizsi Notre-Dame-i székesegyház ihlette. További érdekes tényeket olvashatsz erről a cipőről egy másik cikkemben.

Wyświetl ten post na Instagramie.

Post

A Nike valószínűleg odavan Párizsért, mivel a híres katedrális nem az egyetlen épület ebből a városból, ami inspirálta az amerikai márkát cipője megalkotásakor. Gondolok itt a Centre Georges Pompidou-ra – a kortárs művészetek múzeumára, amelynek formája alapként szolgált a Nike Air Max 1 számára.

Wyświetl ten post na Instagramie.

Post

Ha már Párizsról van szó, nézd meg, mi mindent köszönhet a divatvilág Franciaország fővárosának.

2. Kozmetikumok

Talán minden hölgy egyetért velem abban, hogy semmi sem ad több önbizalmat a jól kiemelt ajkaknál. Mi van akkor, ha az ajakra felvitt színt átvisszük a cipőkre? A Puma tervezői álltak elő ezzel az ötlettel, és a kanadai MAC kozmetikai vállalattal együttműködve megalkottak egy, a vállalat híres rúzsainak színéből álló kollekciót. Lady Danger – vagyis a sötét vörös, Creme d’Nude – a finom barack szín és a Sin – a kifejező bordó ugyanolyan jól mutat az ajkakon, mint a lábakon!

Wyświetl ten post na Instagramie.

Post

3. Tudomány és űrutazás

Egy pillanatra itt hagyjuk a sneakert, hogy a… világűrbe lépjünk! Pontosabban a Holdra, aminek meghódítását az emberek a 60-as évek végén vállalták. A népszerű, Moon Boot hótaposó nemcsak nevében, de formájában is az űrutazást eleveníti meg. Hatalmas és úgy néz ki, mintha „fel lenne fújva”, aminek köszönhetően azon Apollo 11 űrhajósainak cipőjére hasonlít, akik először léptek a Holdra. Ez az esemény inspirálta a Moon Boot olasz márka tervezőit. És ne aggódj amiatt, hogy ez a lábbeli nem elég nőies!

Azt tudtad, hogy…?

Az USA és a Szovjetunió közötti űrverseny inspirálta a fehér csizma és a bokacsizma megtervezését, amelyek dicsősége a 60-as években esett vissza.

4. Autóipar és repülés

Még a gyorsabb autók is inspirálhatták a cipőket. Az Air Jordan vezető szerepet tölt be ebben a kategóriában. A cipő tervezői His Airness nevével fémjelezték, és már a kosárlabdázóval közös együttműködésük kezdete óta szívesen követik az autóipar és a repülés példáját:

  1. Az Air Jordan V alakját a Második Világháborús Mustang vadászrepülőnek köszönheti,

  1. Air Jordan VI – Porsche 911,

  1. Air Jordan XIV – Ferrari F335 és 550M,

  1. Air Jordan XV – X-15 vadászrepülő,

  1. Air Jordan XVII – Aston Martin,

  1. Air Jordan XXI – Bentley Continental GT Coupe.

5. Ételek

És itt van a hab a tortán, ami még a cikk elején lett bejelentve. A gasztronómiai metafora nem véletlen, mert az érdekes lábbeli inspirációk utolsó kategóriája az édesség. Nem is a sütemény, hanem… a fánk. A Saucony Originals sneakerről van szó, amit a Sneaker Politics és a New Orleans-i Cafe du Monde együttműködésével alkottak meg, akik híresek az édes finomságaikról. A fehér elemekkel tarkított barna cipő egy porcukorral meghintett fánkra hasonlít, míg a talpban lévő zöld elem a Cafe du Monde zöld teraszára utal. Így jött létre a tökéletes cipő, amit nemcsak torkos csütörtökön lehet viselni!

Wyświetl ten post na Instagramie.

Post

Ez csak néhány példa a cipőtervezők rendkívüli ötletei közül. Kíváncsi vagyok, mivel állnak elő a jövőben! De te már vehetsz magadnak saját Nike Air Force 1, Air Max, Air Jordan cipőt vagy egy Moon Boot hótaposót – nézd meg az ecipő ajánlatait.

A cikk eredeti szövege le lett fordítva és módosításra került az ecipo.hu blog igényei szerint.
Ajánlataink
Iratkozz fel hirlevelünkre és...Szerezz 2800 forintot kedvezményt az első vásárlásodra!