A gumicsizma hosszú utat járt be, már nem csupán munkához felvett lábbelit, vagy az utolsó mentsvárat jelenti az esős napokon. A Hunter és a Tretorn által kínált ajánlatnak köszönhetően ezek cipők nem csak praktikusak lehetnek, de esztétikusak is. Azon tanakodsz, melyiket válaszd? Ez a cikk akkor neked szól!

Melyik márka kínál nagyobb választékot? Melyik az olcsóbb? Itt megleled a válaszokat!

Hunter vagy Tretorn – a márkákról

A Hunter egy olyan társaság, amelynek termékei megtestesítik a brit eleganciát. A márka gumicsizmáját olyan legendás ruhadarabokhoz hasonlítják, mint például a Burberry kabát, vagy a Chanel táska. A céget 1856-ban alapították, amikor is két amerikai – Henry Lee Norris és Spencer Thomas Parmlee – Skóciába érkezett, hogy gumiból készült cipőket készítsenek. De a Hunter alapítói nem csak cipőket készítettek – a portfólióban megtalálhatóak például a golflabdák, gumiabrancsok valamint… gumiburkolatok is. Mégis a cipőik számítottak mindvégig nagyon népszerűnek. A világháború alatt Hunter látta el a brit katonákat lábbelikkel. Később, a Brit szigeteken már mindenki gumicsizmákat viselt az eső elleni védelemként.

Ezzel szemben a Tretorn márka eredetét a svédországi Helsingborgban kell keresni. Pontosan itt, 1981-ben alapította meg Henry Dunker a gumi gyártó üzemét – ahol nem csak a legkívánósabb gumicsizmák készültek, de gumiabroncsok, valamint teniszlabdák is. Érdekes módon a Tretorn szövetből készült cipők gyártására is fókuszált – a társaság olyan teniszlegendák között vált népszerűvé, mint pl. Bjorn Borg és Martin Navratilova, akik a svéd márka teniszcipőiben játszottak. Mégis a gumicsizmák voltak azok a lábbelik, amelyek biztosították a társaság népszerűségét szerte Európában – a Treton 5 év alatt milliós nagyságrendű termeléssel büszkélkedhetett.

Dizájn és kiválasztás

Mindkét márka igazán széles választékkal büszkélkedhet. A Hunter és a Tretorn kínálatában egyaránt találni női, férfi és gyermek cipőket, illetve kiegészítőket is. Mindkét márkának vannak különböző sarok magasságú gumicsizmái – épp csak sarok fölé érő, vádli feléig érő, illetve térdig érő. A modellek mindegyike kiváló minőségű gumiból készül, vagyis esélytelen, hogy víz kerüljön a lábbelibe. Bizonyos Hunter és Tretorn gumicsizmákat melegítővel is felszereltek, így a hidegebb hónapokban is nyugodtan hordhatod őket – habár, azt kell ismerni, az utóbbi márkának több ilyen kínálatot találni a választékában.

Mi a helyzet a dizájnnal? Más első pillantásra is észrevehetjük, hogy a Hunter egy jóval elegánsabb választás. Mindez a felső részre helyezett, jellegzetes csatnak köszönhető, ami kicsit formálisabb külsőt kölcsönöz ennek a hétköznapi lábbelinek. Vele szemben a Tretorn a szabadabb, hétköznapibb stílust testesíti meg.

Tretorn vagy Hunter – melyik az olcsóbb?

A két márka gumicsizmájának ára elsődlegesen a felső rész magasságától függ. Mégis a legtöbb esetében a Tretorn cipői megfizethetőbbek. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a Hunters cipőkhöz nehezebb hozzájutni – érdemes a promóciók során lecsapni rájuk, amikből egyáltalán nincs hiány az ecipőn!

Vízálló gumicsizmát keresel a gyermekednek? Az ecipő oldalán egészen biztosan találsz megfelelő cipőt!

Szerző

Agnieszka Ślęzak

Noha úgy tűnhet, hogy a Converse és a magas sarkú cipők nem járnak kéz a kézben, ezek a kedvenc cipőim. A szekrényemben a fekete és a virágmotívumok dominálnak. Magánéletemben imádom a fekete humort, az állatokat és Quentina Tarantino filmjeit.
A cikk eredeti szövege le lett fordítva és módosításra került az ecipo.hu blog igényei szerint.