Boho és etno stílus: hogyan állítsuk össze a tökéletes szettet, a cipőtől a ruháig?

2 min

Akik igazán jártasak a divat világában, azok tudják, hogy a stílusok jönnek-mennek. Akadnak azonban olyan irányzatok, melyek eleganciájuknak, vagy épp praktikus és kényelmes viseleteiknek köszönhetően örökérvényűek. A boho stílus például leginkább kényelmes és egyedi megjelenésének köszönhetően már jó ideje kedvencnek számít a hölgyek körében, csakúgy, mint a népies motívumokat integráló etno megjelenés. De mi is jellemzi pontosan a boho és etno stílusokat és milyen cipőt érdemes választanunk a ruháinkhoz, ha szeretnénk igazán laza és kreatív, mégis ízléses, dekoratív szettet összeállítani? Ebben a cikkben összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat!

Boho stílus – mik a legfőbb jellemzői?

A boho egy modern stílusirányzat, mely legfőképp a fiatal hölgyek körében népszerű, de gyakorlatilag bármely korosztály számára ideális lehet. Legfőbb jellemzője, hogy bátran merít a retro stílusjegyekből, a népi jellegzetességekből, valamint a hippikorszakra jellemző ruhák világából. Nem áll tőle távol a természetközeli színek használata, valamint az első ránézésre kevésbé összeillő doglok kombinációja sem. Nem véletlen, hogy ez a boho stílusú ruhák leginkább a kreatív, szabadságot kedvelő emberek kedvencei, akik egyrészt szeretnek kényelmesen öltözni, másrészt pedig saját stílusukat és a bennük rejlő kreativitást szeretik csinos ruhákon keresztül kifejezni. A boho stílusú ruhákat gyakran egy lapon emlegetik az etno stílusú ruhákkal, és nem véletlenül, hiszen utóbbi irányzat kifejezetten népies motívumokra építi megjelenését és különböző kultúrák hagyományos öltözeteiből merít ihletet. Ez a megközelítés a boho stílus esetében is jellemző, azonban itt az etnikai jelleg nem minden esetben dominál úgy, mint az etno stílus esetében.

Boho stílus - mik a legfőbb jellemzői?

Etno stílus – hogyan követhető ez a különleges divatirányzat?

Az etno stílusú ruhák egyszerre hagyományosak és modernek. Formatervezésüket tekintve elegánsak és merészek is lehetnek egyszerre, a megfelelő kiegészítőkkel kombinálva pedig igazán kreatívvá és egyedivé tehetők. Az etno stílus egyik legfontosabb alapköve, azonban, hogy minden esetben népi motívumokból, különböző etnikai csoportok hagyományos öltözködéséből, népművészetéből merít ihletet. Éppen ezért az etno stílusú divat rengeteg, eltérő megjelenésű ruhadarabot foglalhat magába, hiszen első ránézésre más egy roma gyökerekből merítő, gipsy etno felső és egy indián mintákból építkező ruhadarab megjelenése. Általánosságban azonban elmondható, hogy a túlzottan élénk színeket a boho és az etno ruhák is kerülik, így a szettünkhöz erre a szettünkhöz passzoló, tökéletes cipő kiválasztása során is érdemes odafigyelnünk.

Etno stílus - hogyan követhető ez a különleges divatirányzat?

Boho és etno – tökéletes ruhák, ha csak beugranánk a városba

A boho és etno stílusú ruhák általában nagyon kényelmesek, ami szabásuknak és anyaghasználatuknak egyaránt köszönhető. Általában bővebb, lazább stílusúak, mégis mutatósak, éppen ezért tökéletesen alkalmasak arra, ha gyorsan magunkra kell kapnunk valamit, mégis szeretnénk, ha csinosak és dekoratívak lennénk.

Az ilyen ruhadarabok sokszor készülnek lenvászonból vagy szövetből, melyek lenge, jó légáteresztő képességgel rendelkező anyagok, így egy csinos boho vagy etno szett tökéletes választás lehet akár a napsütötte, nyári napokra is, mikor épp csak be kell ugranunk a városba azért, hogy elintézzünk valami halaszthatatlanul fontos ügyet. Arról már nem is beszélve, hogy egy szép szandállal és trendi táskával bármikor kiegészíthető.

Etno stílusú ruhák alkalmakra – hogyan állítsuk össze a szettünket?

Az etno stílusú ruhák nem csak kényelmesek és praktikusak, de kifejezetten csinosak is lehetnek, így akadnak olyan darabot melyeket nyugodtan felvehetünk bulikba, partikra, és akár komolyabb alkalmakra is. Gyakran az egyszerű vászon- vagy szövetanyag mellett fehér csipkéből is építkeznek etno ruhadarabok, mely különösen érdekes és egyedi megoldásokhoz vezet. Az ilyen jellegű ruhák a stílusú ruhák kifejezetten sok teret engednek a képzelőerőnek, és akár olyan kiegészítőkkel is kombinálhatjuk őket, melyek más szettekben kevésbé mutatnának jól.

Egy csinos etno ruha bármikor párosítható egy telitalpú szandállal vagy egy western csizmával is, és ha jól választunk, a döntésen senki sem fog megütközni. Hasonló a helyzet a táskák terén is, hiszen szettünkhöz bátran válogathatunk a lezserebb válltáskák és az elegánsabb, mégis praktikus „it-bag” táskák közül is.

Etno és boho – milyen cipők illenek a legjobban az összeállításhoz?

Összességében elmondható, hogy a boho és etno ruhákhoz érdemes kevésbé sötét, természetközeli árnyalatú cipőket választanunk. A barna és a bézs szinte minden ilyen ruhadarabbal jól mutat, de az összeállítástól függően akár színesebb, extravagánsabb dolgok közül is választhatunk. Az elegáns, mégis kényelmes megjelenéshez nyáron tökéletes döntés lehet egy lapos vagy telitalpú szandál, hűvösebb időben pedig egy magasszárú csizma. Ha pedig csak nagyon laza és nagyon praktikus módon gyorsan elugranánk valahova, boho/etno stílusú szettünkhöz akár egy jól megválasztott tornacipő is illeszkedhet.

Ajánlataink
logo signet
Iratkozz fel hirlevelünkre és...Szerezz 2800 forintot kedvezményt az első vásárlásodra!
Ellenőrizze az üzletben