Noha az időjárás gyakran inkább őszies, érdemes elgondolkodni azon, mit veszünk majd fel, ha igazán hiderge fordul az idő. Ne aggódj emiatt – a tél nem azt jelenti, hogy csak meleg és praktikus cipőt kell viselned. Az alábbiakban elmondom, milyen elegáns férfi cipők közül választhatsz télre.

A Timberland vagy a Jodhpur csizma csak egy részét képezik az elegáns férfi téli cipőknek. Ha többet szeretnél megtudni róluk, érdemes inspirációt keresni és megfogadni azok tanácsát, akik ismerik a férfi divatot. Kamil Pawelski, aki Exkluzív Menel néven is ismert, határozottan ilyen személy!

Favágó bakancs, vagyis elpusztíthatatlan timberlandok

Miért szeretik a férfiak a világ minden tájáról a Timberland bakancsokat? Ezek talán a leguniverzálisabb férfi cipők, amit el lehet képzelni. Vízállók, nagyon tartósak, és ha vastag zoknit veszel hozzájok, még a leghidegebb napokban is elég melegek. Emellett passzolnak a farmerhez és akár a melegítő nadrághoz, chinoshoz vagy öltöny-nadrághoz is (a világszínvonalú divattervezők rá a bizonyíték).

Bár nem vagyok férfi, mégis teljes bizonyossággal mondom, ha az lennék, a Timberland bakancsok a “must have” listámon kapnának helyet. Csak nézd meg, milyen jól néznek ki egy egyszerű farmer, pulóver és báránybőr dzseki összeállításban!

A Timberland stílusú bakancsokat nem csak télen hordhatod, hanem az egész évben. Mivel vízállóak, vastag zoknival együtt ultramelegek lesznek (mint a fenti képen). Melegebb napokon pedig vízálló cipőként nagyszerűek, egy vékonyabb zoknival.

A stylist tanácsa:

Ha Timberland vásárlásakor előre tudod, hogy inkább elegáns öltözékkel fogod hordani, mint sportossal, válassz fekete színűt.

Fehér sneakersek – cipő ,,mindenhez”

Néhány férfi sneakersek nem csak tavasszal vagy nyáron, hanem télen is bátran felvehetők. Természetesen nem ez a legjobb megoldást a kemény fagyok idején, de száraz és hűvös téli napokon nagyszerűek. A boka fölött végződő fehér sneaker igazi városi lábbeli, ami télen is beválik.

Az olyan sneakersek, mint például a Reebok Ex-O-Fit Hi, idealis streetwear stílusú téli lábbeli. Egy élénk színű steppelt dzsekivel, klasszikus farmerrel és sapkával tökéletes összeállítást ad.

A steppelt dzseki szerencsére nem az egyetlen lehetőség, ami passzol a fehér sportcipőhöz. Jól mutat meleg báránybőr dzsekivel is. Azonban fehér nadrág helyett és a klasszikus farmert ajánlom, ha sok időt töltünk télen a városban.

Elegáns téli cipők, tehát jodhpur csizma

A fenti lazább és sportosabb összeállítások után lássunk valami elegánsabbat is! Határozottan ilyen a férfi jodhpur csizma, amelyről sokan tartják azt, hogy a legelegánsabb stílusú hétköznapi cipő férfiak számára. Ha a munkádból kifolyólag zakót kell hordanod, akkor ez a modell nem hiányozhat a szekrényedből.

Az öltöny nem az egyetlen lehetőség, amellyel a jodhpur csizmát helyezheted a főszerepbe. Ezek a cipők ugyanis remekül mutatnak lazább összeállításokban is – például kockás nadrággal, garbóval és szövetkabáttal kombinálva. Ha odafigyelsz a részletekre, ne feledkezz el a bőr kesztyűről sem, lehetőleg a cipő színéhez minél közelebbi árnyalatban.

Hogy fekete vagy barna árnyalatú Jodhpur csizmát vásárolsz, az a te döntésed. Javaslom azonban, hogy télre ne válassz hasított bőr modelleket, maradj a barkás bőrnél. Megfelelő impregnálás után sokkal kevesebb a kockázat arra, hogy a lábadon esetleg átázik.

Szerző

Ewelina Gajoch

A high fashion rajongója vagyok, de a mindennapokra ay időtlen francia stílust választom, melyet a párizsi influencerek inspirálnak. Magánemberként a művészet szerelmese vagyok, különösen Edward Hopper festményeié, az utazásoké és Harry Potteré.
A cikk eredeti szövege le lett fordítva és módosításra került az ecipo.hu blog igényei szerint.