A tavasz beköszöntése nagy változásokat jelent egy kislány ruhatárában, a szülőkre pedig a tavaszi cipő beszerzése is vár. Tavasszal a gyerekek futnak, ugrálnak, rollereznek, homokozóban játszanak, egyszóval a természettel párhuzamosan ébredeznek. A tanácsainknak köszönhetően megtalálod azokat a cipőket, amik tartják a lépést a kicsivel!

Mi irányítson minket döntéseinkben, milyen modellekből választhatunk, hogy kislányunk komfortosan érezze magát? Mi segít abban, hogy az ifjú hölgy szívesen viselje? Ezekre a kérdésekre válaszolunk.

Cipő lányoknak tavaszra – milyet válasszunk?

Színes tornacipők, mesehősőkkel díszített szandálok vagy gyémántokkal díszített bokacipők. Hogyan tájékozódjunk a számos lehetőség között? Először is vedd figyelembe, hogy nem érdemes spórolni, válassz inkább az elismert márkák darabjai közül, ami a kicsi lába megfelelő fejlődéséhez rendkívül fontos.

A gyerek cipők egyik legfontosabb eleme a cipőtalp. Fontos, hogy megfelelő kialakítású, lehetőleg enyhén megemelt legyen, ami megkönnyíti a járást és megfelelő tartást ad a talpnak. Ezenkívül a talpnak kellően rugalmasnak és puhának kell lennie, hogy a talp izmai kielégítően és szabadon tudjanak fejlődni.

Arra is érdemes tekintettel lenni, hogy a cipő könnyen tisztítható-e sáros, homokos szennyeződések esetén. Leginkább a mély barázdákat nélkülöző talpak válnak be.

Érdemes figyelembe venni a következő funkcionális részleteket is:

  • a szíjak megfelelő szélessége; annyira szélesnek kell lenniük, hogy ne okozzanak sérüléseket, dörzsölést, vagy kényelmetlen érzést

  • kettős tépőzáras rögzítés; ennek köszönhetően a cipő jobban illeszkedik a gyermek talpához

  • további szíjak, melyek megelőzik a cipő lecsúszását

  • merev sarokrész, melynek köszönhetően a sarok stabilan marad.

A meleg napokon a kislányok talpa nem izzadhat. Válassz szellős anyagokból készült cipőt, leginkább sok perforációval ellátott bőrt. Jó választás a hálós anyagból készült felsőrész, amelyek membránnal vannak kiegészítve, izzadásgátló és nedvességfelszívó tulajdonságai miatt.

Tavaszi cipő lányoknak:fűzős vagy tépőzáras?

A cipő rögzítésének korhoz való illesztése sok szülőnek gyakran okoz fejtörést. Feleslegesen!

2 és 6 év közötti a gyermeknek válassz tépőzáras lábbelit. Így a kicsi egyedül is le és fel tudja venni a cipőt, az ovis kinti játék során pedig időt spórol a cipőkötés kihagyásával. A néhány éves gyermekek gyakran megbotlanak, elesenek és a tépőzáras lábbeliket gyorsan és könnyen meg lehet igazítani. Ezenkívül a be nem csatolt tépőzár kisebb veszélyforrást jelent, mint a kikötött cipőfűző.

Mindezzel együtt a fűzőknek köszönhetően a cipő jobban illeszkedik a talphoz és segít megfelelő pozícióban tartani. Ez egy leginkább nagyobb kislányoknak javasolt opció – ha a cipő magasabb a bokánál, akkor a fűzőnek köszönhető stabilizáció jó megoldás lehet. Az időtlen, fűzős tornacipő farmerszoknyához és színes harisnyanadrággal nagyon stílusos összeállítás lesz.

A szakértő tanácsa:

Ajándékozz gyermekednek színes fűzőt! Jól szórakozhat és könnyedén rávezetheted a cipőfűzés megtanulására.

489

Sportcipő GEOX

Milyen cipő lesz a legjobb egy kislánynak?

A félcipők megfelelőek változékony időjárási körülmények között. A bokacsizmák megvédenek a hidegtől és nedvességtől, valamint stabilizálják az ugró izületeket, aminek köszönhetően biztonságot adsz gyermekednek a hosszú tavaszi séták során. Találsz visszafogott színű modelleket, feketét vagy sötétkéket intenzív árnyalatokban is – sárgát, zöldet vagy rózsaszínt.

Az iskolába vagy az udvari játékhoz nélkülözhetetlen lesz a sportcipő lányoknak. Ismert márkák modelljei közül válogathatsz – Nike, adidas, Reebok, Convers melyeknél szinte megszámlálhatatlan szín- és mintakínálatot találhatsz.

Ha Te és kislányod követitek a divatot, akkor feltétlenül nézd meg az új sneakers modelleket. Ajánljuk az adidas Deeruptot, ahol a felsőrész egy könnyű szellős, hálós anyagból készült. A cipő belső zónás amortizációval rendelkezik, mely biztosítja gyermekednek a komfortot a futás és ugrálás során.

490

Tavaszra kihagyhatatlan ajánlat a kicsiknek a balerinacipő. Választhatsz bőr vagy szövet modellek közül is. Kislányod különféle alkalmakon viselheti – nagyi névnapján, esküvőn vagy évzárón. Jól mutatnak lenge ruhával, elegáns szoknyával és szövet nadrággal.

Esős napokon a gumicsizmák tesznek jó szolgálatot. A kislányok körében a legnépszerűbbek a rózsaszín vagy sárga színűek, csúszásgátlós talppal, mely megvéd az esésektől. Ha gyermeked örömmel játszik tócsákban és sárban, akkor ez a tökéletes választás. Különösen azért, mert a koszos gumicsizma folyó víz alatt könnyen tisztítható.

491

Sárga gumicsizmák – kislány

Cipő lányoknak tavaszra – válassz divatos mintákat, amiket biztosan megszeret a kislányod!

A kislányok szeretnek kiöltözni és divatosan kinézni, ezért nem mindig lesz egyszerű olyan tavaszi cipőt találni, ami meg fog felelni az elvárásoknak. Absztrakt állatmintás, illusztrált vagy fotónyomott hercegnős felületek, hímzett, rojtos, flitteres, virágos – ha ilyen mintákból áll a választék, minden kislány talál majd magának valót.

Szerző

Aleksandra Gąsior

A kémia és a sportcipők szerelmese vagyok, egyike azon kevés igazi sneakerhead-nek, aki 200 pár egyedi sneakerst tudhat magáénak! A klasszikus, jellegzetes elemekkel díszített modellek megszállottja vagyok. Kedvenc márkám a Nike, leggyakrabban Air Max 1 van a lábamon.
A cikk eredeti szövege le lett fordítva és módosításra került az ecipo.hu blog igényei szerint.