Őszi és téli cipők gyerekeknek – mire figyeljünk a vásárláskor?

2 min

Meleg és kényelmes – a legtöbb szülő szerint az őszi és téli időszakban ezek az ideális gyerekcipő fő ismérvei. Ez természetesen rendjén is van, azonban az is fontos, hogy a lábbeli megfelelően illeszkedjen a lábhoz és biztosítsa a szükséges stabilitást. Bár a legegéségesebb mezítláb járni, az időjárás ellen védekezni kell – jó cipő nélkül jobb ki sem mozdulni otthonról.

Őszi vagy téli cipőt tervezel venni a gyermekednek? Nézd meg, hogy mire kell figyelned a vásárláskor, hogy a lehető legjobb lábbelit válaszd.

Gyerekcipők őszre és télre – anyag és konstrukció

A legfontosabb szempont, amely elsősorban a lábbeli minőségét határozza meg, az anyag, amelyből készült. A gyerekcipők kiválasztásakor igyekezz lélegző anyagot választani, ami megakadályozza a lábak izzadását. A természetes bőr, amit emellett nagyfokú tartósság és ellenállóképesség biztosan a jó választás lehet. Az őszi és téli gyerekcipőkben Gore-Tex típusú anyagot is felhasználnak, ami olyan membránt jelent, amelyek lehetővé teszik az izzadság elvezetését a cipő belsejéből, miközben nem engedi be a nedvességet kívülről.

A döntés meghozatala előtt fordíts figyelmet a cipő felépítésére is. Bizonyosodj meg róla, hogy az általad választott modell nem túl merev és kemény. A gyerekcipőnek ugyanis könnyűnek kell lennie, puhának és rugalmasnak. A talpbetét kialakítása legyen kissé ergonomikus, bár ez 3 éves korig nem követelmény.

Az őszi és téli cipők esetén különösen fontos a cipőtalp fajtája. Nagyjából az első 1/3 résznek hajlékonyabbnak kell lenni, a középső rész azonban legyen erősebb, hogy a gyermek lábát stabilan tartsa. Nem kevésbé fontos szempont a talp vastagsága – nem jó, ha túl vastag, azonban elsődleges szempont, hogy megfelelően szigetelje a lábat a talajtól, megvédje a hidegtől és a nedvességtől. A talpnak eközben csúszásgátlónak is kell lennie, hogy a fagyott járdára lépés ne járjon fájdalmas következményekkel.

1497

Szűk vagy laza? Fűzős vagy tépőzáras?

Az őszi és téli gyerekcipőknek tökéletesen kell illeszkedniük a gyermek lábához, nem lehetnek túl nagyok, még kevésbé túl kicsik. A cipőnek megfelelően kell idomulnia a talphoz, különösen annak középső részéhez, de az is fontos, hogy könnyen levehető legyen. Ha egy adott modell felpróbálása közben túl nagy ellenállást tapasztalsz, vagy látod, hogy a kicsi összehúzza a lábát, nagy a valószínűsége annak, hogy a cipő nem lesz számára kényelmes.

Fontos!

Soha ne vásárolj cipőt tartalékba. A gyerekcipők nem lehetnek 5-7 milliméternél nagyobbak a kelleténél.

Ha őszi vagy téli cipőt keresel a gyereknek, a fűzős változat lesz a jobb választás, amit pontosan hozzá lehet igazítani a lbhoz. Ha a kicsi még nem tud egyedül cipőt kötni, könnyen megtaníthatod rá – sokkal könnyebb, mint hinnéd! Ha már az önálló cipőfelvétel fokán vagytok, és tépőzáras cipőt tervezel venni a gyereknek, figyelj arra, hogy a tépőzár minél inkább a lábfej közepén legyen, a lábfej magasságában.

Milyen gyakran kell gyerekcipőt venni?

3 éves korig a gyerekek lába átlagosan 0,5-1 méretet nő három havonta – ilyen gyakorisággal kell lecserélni a gyerekcipőt is. Kissé ritkábban nagyjából négy-hat havonta van szüksége új cipőre a 3-6 év közötti gyerekeknek.

A gyerekeknek ősszel és télen nagyobb szükségük van a jó cipőre, mint bármikor máskor. Jó cipőre, tehát ami megfelelő anyagból készült, stabilitást biztosít a lábnak és tökéletesen illeszkedik hozzá. Nézd meg, milyen kislány és kisfiú cipők közül választhatsz az ecipo.hu oldalon – ezekben a fagyos hajnalok és a fagyos esték is kellemesebben telnek.

Ajánlataink
logo signet
Iratkozz fel hirlevelünkre és...Szerezz 2800 forintot kedvezményt az első vásárlásodra!
Ellenőrizze az üzletben
félcipők fekete női, táskák Jenny Fairy, papucsok adidas női, táskák Guess, Fila női cipők, Nike Air Force, adidas Superstar férfi, táskák Nobo