Nyári cipők – Vízicipő úszáshoz és strandra

2 min

Vízparti nyaralásra készülsz? Esetleg vitorlázni mész a nyáron? Ha igen, akkor a bőröndödből nem hiányozhatnak a vízicipők és az úszásra alkalmas lábbelik. Fontold meg tanácsainkat és ajánlatainkat, segítünk, hogy a vízparton töltött nyaralásotok biztonságos és kellemes legyen.

Melyek a legfontosabb szempontok vízicipő és az úszásra alkalmas lábbeli vásárlásnál, és milyen modellek közül válogathatunk? Nézd meg az ajánlatunkat!

Vizicipő – védd a talpad!

A vízicipő felső része és talpa olyan anyagból készül, amely ellenáll a különféle külső behatásoknak, áramvonalas kialakítása miatt könnyebben legyőzhető bennük a víz ellenállása. Megvédik a talpat az élesebb tárgyaktól, biztosítják a stabilitást a csúszós köveken. A csúszásgátló modellek közül több úszásra is alkalmas. A tengerparti strandokon tengeri sünökkel is találkozhatunk – ha rálépsz a tüskéire, az nem csak fájdalmas tapasztalat, de bakteriális fertőzéshez is vezethet. Hogyan lehet ezt megelőzni egyszerűen? Olyan tengerben úszáshoz használt cipőt szerezz be, amelynek elég vastag a talpa ahhoz, hogy megvédjen az ilyenfajta sérülésektől.

495

Az ecipo.hu oldalán széles választékban találsz úszócipőket..

Válaszd a lehető legjobb vízicipőt

A különböző modellek változó tulajdonságokkal rendelkeznek. Ha vízicipő vásárlása mellett döntesz, érdemes szemügyre venni, hogy milyen a talpa, a szerkezete és az anyaga, amelyből készült. Választhatsz a fűzős, kötős vagy tépőzáras verzió között. Melyik lesz számodra a legmegfelelőbb modell? Az általunk elkészített lista segíthet a döntés meghozatalában.

Gumi vízicipő

Sűrű perforációval ellátott, amelyek elvezetik a vizet a cipőből és biztosítják a szükséges levegő áteresztést. Ezek a modellek általában csúszásgátló cipőtalppal készülnek. Helyettesíthetjük velük a strandpapucsot, amik gyakran megcsúsznak az uszoda melletti kövezeten. A vízicipőket úszáshoz is használhatjuk.

Puhatalpú vízicipő

A windsurfing vagy vitorlázás rajongóinak ezt a verziót ajánljuk. A Helly Hansen márka “Watermoc” modellje lesz szerintünk a legjobb választás, amely tökéletesen használható vízi sportokhoz. A felsőrész vízálló és gyorsan száradó textil anyagból és jól szellőző hálóból áll. A cipő belsejét a gyártó különleges Serdia® from Clarino® anyagból készült béléssel látta el, melynek antibakteriális tulajdonságai vannak. A puha gumi cipőtalpak kis elvezető szellőzőjáratokkal vannak ellátva, amely nagyon jó tapadást biztosít. Ne feledd! A biztos támaszték alapfeltétel az extrém vízi körülmények között.

Keménytalpú vízicipő

Ezek a kavicsos vízparton fognak a legjobban beválni. Nemcsak úszni lehet bennük, de sétára is alkalmasak. Védik a talpakat a sziklás felületektől, és a forró homoktól – ilyen cipő például a The North Face „Litewave Amphibious II” modellje. Könnyű, jól szellőző cipő, ami ráadásul nagyon masszív. A felsőrész szintetikus hálóból készült, nagyon jó szellőzést biztosítva ezáltal a forró napokon.

Továbbá egy teksztil szíj is hozzáadásra került, amely a sarokrész rögzítésének a szabályozását szolgálja.Ennek köszönhetően könnyű lesz a cipőt a talphoz illeszteni. A cipőtalp szintetikus gumiból, kiváló amortizációs képességű és felfogja a ütődéseket. A cipőtalp felületének különleges kialakítása miatt könnyű megtisztítani a homoktól és a kisebb kavicsoktól. Ha kifejezetten női vízicipőt keresel, ez egy remek ajánlat a számodra! Webáruházunkban megtalálhatod a női verziót pasztell rózsaszín kötéssel.

Ajánlataink
logo signet
Iratkozz fel hirlevelünkre és...Szerezz 2800 forintot kedvezményt az első vásárlásodra!