Nedves időben is kényelmesen: milyen csizmát válasszunk az esős napokra?

3 min

Az ősz beköszöntével nem csak a hűvös éjszakák, de az esős napok is megérkeztek. Ilyenkor pedig senki ruhatárából nem hiányozhatnak az olyan, vízálló lábbelik, mint például egy jó esőálló csizma. Legyen szó akár gumicsizmáról, akár bármilyen egyéb megoldásról, a tökéletes darabot megtalálni azonban nem egyszerű.

A piacot ugyanis elárasztották a mutatósabbnál mutatósabb, azonban nem vízhatlan cipők. És sokszor tűnhet úgy, hogy ha jó minőségű, vízálló csizmát keresünk, az olyan feladat, mintha a szénakazalban próbálnánk meg rábukkanni egy jól elrejtett tűre. Abban az esetben persze, ha célirányosan indulunk neki a vásárlásnak és tudjuk, mit szeretnénk pontosan, ennyire mégsem bonyolult a dolog.

Ebben a bejegyzésben hoztunk némi segítséget annak érdekében, hogy te is megtaláld a tökéletes, vízhatlan lábbelit az őszi és téli szezonra, legyen szó akár férfi, akár női modellről, vagy épp gyerekcipőről!

Milyen az igazán jó esőcipő?

Az első kérdés mely sokakban felmerülhet nem más, mint hogy milyen kritériumoknak kell, hogy egy igazán jó esőcipő megfeleljen? Erre már rögtön rá is vághatnánk azt, hogy legyen vízhatlan, a többi nem lényeg, azonban természetesen a képlet ennél jóval bonyolultabb.

A hűvös, esős időszakban is gondolnunk kell például arra, hogy az általunk választott lábbeli ne csak praktikus, de kényelmes is legyen egyben. Ennek érdekében szerencsére ma már sokféle megoldás közül választhatunk, és akár a gumicsizmák közt is találunk olyan modellt, mely kényelmesen viselhető, és a hidegebb napokra még kellemesen meleg béléssel is rendelkezik.

A kényelem mellett fontos továbbá a biztonság is, hiszen ősszel és télen a szitáló eső, a hó, a dér, illetve a fagy miatt nem csak a nyirkos idővel, de a csúszós utakkal is számolnunk kell. Éppen ezért az ideális esőcipő talpa olyan anyagból készül, mely minden időjárási viszony mellett képes megfelelő tapadást biztosítani, és akár a szélsőséges hőmérsékletváltozást is jól viseli.

Nem véletlen tehát, hogy a legtöbb, jó minőségű esőálló lábbeli talpa gumiból készül, mely egyrészt rugalmas és tartós, másrészt a csúszós felületeken is képes megállni a helyét. Pláne abban az esetben, ha ennek érdekében a talp mintázata is megfelelő.

Végül, de nem utolsósorban pedig érdemes a higiéniára is gondolni. Azok a lábbelik, melyek egyáltalán nem szellőznek, kevésbé jelentenek jó választást, hiszen könnyen beiizad benne a lábunk, ami higiéniai problémákhoz vezethet. Éppen ezért az esőálló csizmák közül is érdemes lehet olyat választani, ami legalább minimális szellőzéssel rendelkezik.

Milyen az igazán jó esőcipő?

Milyen az ideális esőálló női csizma? Bemutatjuk a legstílusosabb gumicsizmákat hölgyek számára

A gumicsizmáról sokáig negatív véleménnyel volt a közvélemény, hiszen eredeti rendeltetését tekintve a falusiak használták, a földeken végzett munka közben. Egy ideje azonban a gumicsizma a hétköznapokba is begyűrűzött, és női változata már nem csak hasznos, de trendi kiegészítő is lett. A legtöbb cipőboltban rengeteg különböző színű esőcsizma közül válogathatunk, az egyszerű, szolid modellektől egészen az extravagáns, mintás darabokig.

A gumicsizma igazán praktikus és kényelmes viselet, melyben a legjobb, hogy a legnedvesebb időben is képes megvédeni lábunkat attól, hogy vizesek legyünk. Az igazán remek pedig az, hogy ha szeretnénk, akár már kifejezetten elegáns modellek közül is válogathatunk, melyek egy esős napon akár a munkába induláshoz is tökéletes lehet, egy szemrevaló kosztümmel vagy egy mutatós őszi szövetkabáttal.

Választhatsz például magasabb szárú esőcsizmát, bokacsizámát, de még akár egész rövid szárú modellekkel is találkozhatsz. Így egészen biztos, hogy a női gumicsizmák és vízálló lábbelik közt te is megtalálhatod magadnak azt a darabot, mely még hiányzik a ruhatáradból, ám az idei szezonban mindenképp szeretnéd ezt az űrt pótolni!

Milyen az ideális esőálló női csizma? Bemutatjuk a legstílusosabb gumicsizmákat hölgyek számára

Milyen csizmát válasszanak a férfiak az esős napokra?

Természetesen nem csak a női, de a férfi vízálló lábbelik terén is nagy a választási lehetőség. Az urak számára tökéletes megoldás lehet egy vízálló bokacsizma, mely fazontól függően a hétköznapokban vagy épp alkalmakra is tökéletes megoldás lehet.

Egy fekete bokacsizma akár egy öltönnyel vagy egy elegáns őszi szövetkabáttal is remekül mutat, és egy fontos meetingre is nyugodtan magunkra ölthetjük. De egy világosabb színű, barna modell a hétköznapokban is tökéletes szolgálatot tesz, és akár az utcán, akár a munkába járáshoz is remek választás lehet.

Ha vízálló férfi csizmát szeretnénk vásárolni, érdemes olyan, masszív anyagból készült modellt választanunk, melynek alapja bőr vagy hasított bőr. De a szintetikus felsőrésszel rendelkező lábbelik között is találhatunk megfelelő megoldást, mely az ideális ápolás mellett nem engedi át a vizet, és hosszú ideig tartós megoldást jelent.

Érdemes azonban odafigyelni arra, hogy a férfi csizmák általában megfelelő ápolást és impregnálást igényelnek annak érdekében, hogy tökéletesen vízlepergető hatásúak maradjanak, és hosszú évekig jó társaink legyenek az őszi-téli szezonban.

Abban az esetben persze, ha teljesen vízálló megoldást szeretnénk vásárolni, férfi gumicsizmát is vásárolhatunk, melyek közt a női modellekhez hasonló módon mind a hétköznapibb, mind pedig az elegánsabb darabok megtalálhatók.

Milyen az ideális gyerek gumicsizma? Mit viseljenek a kicsik az esőben?

Abban az esetben, ha gyerekek számára keresünk ideális esőcsizmát szintén rengeteg megoldás közül válogathatunk. Se szeri, se száma a vidámabbnál vidámabb kilány csizmáknak vagy épp kisfiú csizmáknak. Fontos dolog azonban, hogy minden esetben olyan modellt válasszunk, mely nemcsak mutatós, de kényelmes is egyben.

Mivel a gyerekek lába még növésben van, így fontos, hogy jól párnázott lábbelit találjunk, ami megfelelően fogja a bokát és nem tesz kárt a fejlődésben lévő lábban. Érdemes arra is odafigyelni, hogy a gyerekcipők esetében a higiénia különösen fontos. Válasszunk tehát olyan kialakítású lábbelit, mely biztosítja a jó szellőzést is, de ettől függetlenül akkor sem ázik be, ha a játék hevében a gyerkőcök hatalmas pocsolyákba ugrálnak, vagy épp a vizes füvön szaladgálnak.

Szerencsére ma már nem nehéz megtalálni a tökéletes megoldást, és akár olyan gumicsizmák közül is válogathatunk, melyet egészen biztosan szívesen fognak hordani a csöppségek, hiszen kedvenc mesefilmjük vagy filmjük kedvelt karaktere, vagy épp valamilyen vidám figura díszíti őket. De a nagyobbak számára olyan, trendi modellek mellett is dönthetünk, mint egy valódi dr. Martens bakancs, melyet akár apa vagy anya is megirigyelne!

Ajánlataink
logo signet
Iratkozz fel hirlevelünkre és...Szerezz 2800 forintot kedvezményt az első vásárlásodra!
Ellenőrizze az üzletben
színes zoknik, New Balance 574, táskák Jenny Fairy, papucsok adidas női, táskák Liu Jo, Fila női cipők, táskák Karl Lagerfeld, Nike Air Force