Miről ismerszik meg a jó cipő?

2 min

A cipők piacán nincs hiány választékból. Rengeteg hamisítvánnyal és másolattal találkozhatunk. Sokaknak eszébe jut (talán neked is), hogyan lehet megismerni a jó cipőt. A népszerű márka a minőség szinonimája, vagy talán az ár a fő tényező? Ezekre és hasonló kérdésekre megkapod a választ a cikkemből!

Ahogyan Vivienne Westwood brit divattervező mondja: “vásárolj kevesebbet, vlassz bölcsebben”. Tudd meg, hogyan válassz olyan lábbelit, ami éveken át elkísér!

Hogy ismerni meg a jó cipőt?

Humorosan mondva, aktiváld a hatodik érzéked, és öltsd magadra a nyomozó szerepét. Ismerkedj meg a márka ideológiájával és azok véleményével, akik már vásároltak a termékből. Sherlock Holmeshoz hasonlóan vizsgáld meg, hogy van-e a cipőn ragasztó maradvány, kálló cérnaszál vagy szabálytalan varrás. Mielőtt meghozod a végső döntést, vizsgáld meg az összes nyomot!

Nem mindegy az anyag

Mint azt bizonyára tudod, a természetes bőr tartósabb és jobb légáteresztő képességgel rendelkezik, mint a ekológikus bőr. A borjúbőrből vagy – a kissé rosszabb – marhabőrből készült modellek lassabban deformálódnak és kopnak el, mint a szintetikus anyagok. Az alapfeltevés egyszerű – minél több bőr eleme van a cipőnek, annál jobb. És itt nem csak a felsőrészről beszélünk, hanem a talpbetétről és a bélésről is. Gyakran – a cipőn vagy dobozon – találhatunk különböző jelzéseket, amik megmutatják, hogy a cipő mely alkotórészei készültek bőrből.

3657

A természetes bőrből készült cipők nem csak tartósabbak, hanem esztétikusabbak is.

Tudtad, hogy…?

Az egyik legdrágább cipők speciális lóbőrből, ún. cordovanból készülnek.

A természetes bőrnek, különösen a cipő felső részén mentesnek kell lennie a foltoktól és hibáktól (kivéve, ha kifejezetten öregebb hatást akar kelteni). Ezen kívül jobban felszívja a cipőápoló termékeket, mint a műbőr.

3658

Ha fontos számodra, hogy a cipőd megőrizze a színét és frissességét, használj cipőápoló termékeket.

Varrott vagy ragasztott? Ez itt a kérdés!

Kétség kívül – varrott! Nem csak tartósabb és esztétikusabb, hanem újrafűzhető is. Sajnos a túltermelés korszakában egyre nehezebb a “valódi cipőt” beszerzése. A gyártók lemondanak a talp varrásáról, a gyorsabb és gazdaságosabb megoldás, azaz a ragasztás érdekében. Ha varrott cipőt szeretnél venni, ellenőrizd le a varratok szabályosságát, ha ragasztott modellt választanál, bizonyosodj meg róla, hogy nincs túl sok vagy túl kevés ragasztóanyag a cipőben. Ügyelj arra is, hogy a két pár teljesen szimmetrikus legyen (hasonlítsd össze a talpukat).

3659

Hogyan válasszunk jó cipőt? Először ellenőrizd le alaposan az adott modell paramétereit.

Az ismert márka a minőség szinonimája?

Nem feltétlenül! A nagy gyártók is követnek el hibákat. A cipőválasztáskor légy szigorú és kritikus. Ismerkedjen meg más felhasználók véleményével és tudd meg, hogy a márka milyen régóta van a piacon. Sok értékes javaslatot találsz a blogunk Tanácsok menüpontjában.

Honnan ismerhető fel a minőségi cipő? Régóta közismert tény, hogy a minőséget meg kell fizetni. De erre nincs pontos szabály! Természetesen a kiváló minőségű cipők többe kerülnek (min. 20 ezer ft), de sajnos a silány modellek is lehetnek nagyon drágák. Az ár tehát csak iránymutató, nem garancia!

Miről ismerni meg a jó minőségű cipőt?

A fent érintett kérdések mellett, ügyelj a sarok típusára (ne legyen teljes egészében öntve) vagy a talpbetét profiljára. A blog egy másik cikkében részletesen bemutatjuk, hogy miből is áll egy cipő. Emellett ajánlom az ecipo.hu kínálatát, amelyben rengeteg kiváló minőségű modellt találsz, amiket évekig hordhatsz!

A cikk eredeti szövege le lett fordítva és módosításra került az ecipo.hu blog igényei szerint.
Ajánlataink
Iratkozz fel hirlevelünkre és...Szerezz 2800 forintot kedvezményt az első vásárlásodra!
Nézd meg az üzletben
merrell cipő, futócipő, túrabakancs, esize me, new balance, converse, zokni, crocs