Milyen cipőt válasszunk zöld ruha mellé?

3 min

A zöld a ruhák terén egy viszonylag ritkán viselt színnek számít, azonban manapság igazi virágkorát éli. Élénk, mégis természetes színhatása pedig igazán üdén mutat a tavaszi-nyári, de még a hidegebb időszakokban is. Viszont nem mindegy, hogy milyen cipőt választunk hozzá. A zöld ugyanis egy igencsak kényes színnek számít. Mindegyik árnyalata más stílushoz igazodik. Nézzük hát meg, hogy mik is azok az árnyalatok és színek, amelyek tökéletesen mutatnak hozzá.

Milyen színű cipőt válasszunk világoszöld ruhához?

A világoszöld ruhákat tipikusan nyári vagy tavaszi viseletként szoktuk hordani. Frissítő árnyalatával hűen tükrözi az évszakot, remekül mutat elegánsabb eseményeken, vagy akár egy kerti partin is. A világoszöldhöz leginkább a világos bézs színek passzolnak a legjobban. A finom pasztellárnyalat tökéletesen kiegészíti a világoszöld lágyságát. Egy púder színű magassarkúval és egy hozzá illő táskával igazán elegáns, stílusos végeredményt kaphatunk. A tört fehér is kedveli a világoszöld színárnyalatokat. Megfelelő helyekre akár még fehér cipőt is felvehetünk, de kétségtelen, hogy a tört fehér vagy bézs színek harmonikusabb végeredményt adnak. Akik viszont kedvelik a sötét kiegészítőket, azoknak jó hír, hogy a világoszöldhöz remekül passzolnak a fekete darabok. Nem mindegy azonban, hogy hová szeretnénk felvenni szettünket. Elegánsabb megjelenéshez az említett bézs és pasztell vonalak a legmegfelelőbbek, ugyanakkor a mindennapi viselethez bátrabban választhatunk sötétebb cipőket. Manapság trendi lett a fémes, például az ezüstös színek használata. Nem könnyű tehát cipőt nézünk a zöld ruhákhoz, viszont nem lehetetlen megtalálni a tökéleteset.

Milyen színű cipő illik a palackzöld ruhához?

Igazán megnyerő küllemet adhat egy palackzöld estélyi ruha, amelynek más változatai akár pirossal is hordhatóak a télen. A palackzöld egy egészen sötét színnek számít. A legtöbb ruha palackzöld színben általában alkalmi ruházatra utal, színéből adódóan ugyanis egyfajta sötét eleganciát tükröz, ezért ehhez az árnyalathoz egyaránt jól mutatnak a fekete és sötétbarna lábbelik is. A megfelelő cipők a palackzöldhöz azonban már a fémes, csillogóbb árnyalatok között is megtalálhatóak. Ezekkel igazán királynői hatást érhetünk el, ha például hasonlóan ezüstös és csillogó ékszerekkel egészítjük ki szettünket. A fémes hatású cipők ezért szinte akár ékszerként is funkcionálhatnak. Amennyiben a lapos talpú cipőkhöz ragaszkodunk, akkor egy szép világos vagy ezüst balerinacipőt nyugodtan választhatunk palackzöld ruhánkhoz. 

Milyen színű cipőt válasszunk világoszöld ruhához?

Öltözz khaki színbe – milyen színű cipőt válassz?

A zöld egyik hétköznapibb árnyalata a khaki. Általában nyári ruhák és kirándulós outfitek készülnek khaki árnyalatú zöldben, ugyanis természeti színekhez hasonló árnyalata főleg a katonai egyenruhákat juttatja eszünkbe. Ezért egy nyári khakizöld lenruhához vagy halásznadrághoz kiválóan passzolnak a világosabb zöld mokaszinok. A zöld cipők hordása zöld ruhához egyébként is mindig jó választás, pláne ha különböző árnyalatúak. A khaki tehát tipikusan nyári hétköznapi viselet. A hétköznapi és nyári viseletnél viszont akár el is térhetünk a visszafogottságtól. A zöld ruhához remekül passzol egy vidám sárga, narancssárga vagy lila cipő is, ezért kísérletezhetünk bátran a színekkel.

Milyen színű cipő illik a palackzöld ruhához?

Milyen cipő illik zöld ruhához esküvőre?

Amennyiben esküvőre készülünk és egy elegáns zöld ruhára esett a választásunk, akkor érdemes finom, világos árnyalatú lábbelit beszereznünk hozzá. Esküvő és más elegánsabb események esetén ugyanis nem mindegy, hogy milyen színű a cipő zöld ruha mellé. Ha túl sötét, az már inkább egy estélyi megjelenéshez dukál. Az sem mindegy ilyenkor, hogy pontosan milyen árnyalatú lesz a ruhánk. Az esküvői ceremóniájára mindenképp világosabb árnyalatot válasszunk és ahhoz a világosabb cipőt, lagzira viszont egy sötétebb, elegánsabb viselet is megállja a helyét, amihez viszont már passzol egy sötétebb magassarkú.

Milyen színű kiegészítőket válasszunk zöld ruhához?

Árnyalat- és alkalomfüggő, hogy milyen kiegészítők passzolnak zöld színű ruhánkhoz. Lényeges például, hogy milyen kiegészítőket választunk palackzöld ruhához, ennek az árnyalatnak ugyanis elegáns színe képes elnyomni a matt ékszereket. Ebből adódóan egy ilyen színárnyalatú ruha sokkal szebben kiemeli a nemesfém, tehát az arany és ezüst csillogását. Világoszöld árnyalat esetén viszont már bátrabban nyúlhatunk a más anyagú, például a fa vagy matt ékszerekhez is. Khaki esetén pedig remekül festenek a natúr barna, fa vagy bőrszínű kiegészítők. Lényeges meghatározni azt is, hogy milyen alkalomra választunk ruhát és ahhoz ékszert. Ez egy világosabb zöld ruházat esetén többféle lehet. Ha elegáns alkalomra választunk, akkor mindig jól mutat a fém ékszereken túl egy diszkrét gyöngysor is a világoszöldhöz. Világoszöldnél viszont a túlságosan csillogó brillek nem fognak megfelelően mutatni, ezeket hagyjuk meg a sötétebb zöldekhez. Hétköznapi viseletnél a világos árnyalatokhoz jól passzolnak a különféle színesebb ékszerek is. Mivel a világoszöld egy diszkrét színnek számít, ezért amikor elegáns szeretnénk magunknak varázsolni, bátran választhatunk ehhez az árnyalathoz akár élénkebb árnyalatú lila, kék, piros vagy sárga mintázatú ékszereket is. Ugyanígy a cipőn is megjelenhetnek ezek az árnyalatok. Nem fogjuk megbánni. A barna és azok változatai kiegészítők tekintetében a legtöbb esetben passzolnak mindenféle zöldhöz, viszont arra vigyázni kell, hogy elegáns megjelenéshez lehetőleg kerüljük a tipikus barnát, inkább bézs, tojáshéj vagy finom púderos árnyalatokat válasszunk – már nem ékszerekről, hanem cipőről és táskáról van szó. Egyébként táska esetében annak árnyalatát leginkább a cipőéhez érdemes igazítanunk az ideális megjelenéshez. Téves elképzelés, hogy mindenáron passzolnia kell színben a cipőhöz. Nyugodtan eltérhet tőle, viszont érdemes harmonizálnia vele. Tehát ha alapvetően világos árnyalatú cipőt választottunk zöld ruhánkhoz, akkor a táska is legyen világos árnyalatú. Ezeket a szempontokat érdemes szem előtt tartani vásárlásnál.

Ajánlataink
Iratkozz fel hirlevelünkre és...Szerezz 2800 forintot kedvezményt az első vásárlásodra!