Membrános cipő – mit adnak és kinek ajánljuk?

2 min

Membránnal ellátott cipő – biztosan sokszor hallottad ezt a kifejezést. A leggyakrabban sportcipők kapcsán bukkan fel: túrázás, futás vagy kerékpározás, bár ezt a technológiát téli cipőkben is gyakran alkalmazák. De mi is ez a titokzatos membrán, és mit nyújt?

Ha azon gondolkodsz, hogy szükséged van-e membrános cipőre, tudd meg, mit nyerhetsz azzal, ha membrános cipőt választasz.

Membrana Gore-Tex – mi ez?

A legnépszerűbb membrán a piacon a Gore-Tex, amely sokak számára a lélegző és szellőző anyag szinonímája. Használják felső ruházatban is, például dzsekikben és nadrágokban, valamint cipőkben. Sokan azonban nem tudják, hogy a Gore-Tex membránnak több változata is van, a cipő fajtájától függően.

Tudtad, hogy…?

A Gore-Tex membrán minden négyzetcentiméterére 1,4 milliárd mikroszkopikus pórus esik. Ezek 20 ezerszer kisebbek egy vízcseppnél és 700-szor nagyobbak egy vízpára-molekulánál. Ennek köszönhetően a membrán nem engedi át a vizet, miközben képes kiengedni a vízpárát.

Gore-Tex membránnal ellátott cipők fajtái

A felhasznált technológiától függően a következő cipőket különíthetjük el:

Membrános cipő – kinek ajánlott?

A membránnal ellátott cipő az aktív sporttevékenységet űzők hasznos társa. Ezt a technológiát megtalálod a futócipőkben vagy a túrabakancsokban, ahogy a kerékpárosoknak szánt modellekben is. Mégis, tekintettel a technológia számos praktikus előnyére, a hétköznapi használatra szánt cipőkben is előfordul – sneakerekben, őszi bokacipkben, vagy téli csizmákban.

Mint látod, a membránnal rendelkező cipők rendkívül praktikusak, ezért nem csak a sportolók értékelik nagyra. Te is meg akarsz győződni a membrán-technológia előnyeiről? Az ecipo.hu oldalán rengeteg ilyen modellt találsz – mindennapi használatra és sportoláshoz egyaránt – miáltal a kényelem új élményét tapasztalhatod meg.

A cikk eredeti szövege le lett fordítva és módosításra került az ecipo.hu blog igényei szerint.
Ajánlataink
Iratkozz fel hirlevelünkre és...Szerezz 2800 forintot kedvezményt az első vásárlásodra!
Ellenőrizze az üzletben
túrabakancs, esize me, karl lagerfeld, nike react, geox, adidas terrex, zokni, kosárlabda cipő