A megfelelő cipőméret kiválasztása alapvető ahhoz, hogy a cipő kényelmes legyen. Ugyanaz a cipőméret gyártónként egészen más méretű cipőt is jelenthet, ezért nem elég csupán a cipőn lévő méret alapján dönteni.

Cipőméret számítás

A legjobb, ha a belső talphossz mérése után az adott gyártó cipőméret-táblázata alapján határozod meg a neked megfelelő cipőméretet.

Hogyan történik a belső talphossz mérése? Mit jelent a cipőméret-táblázat?

Összegyűjtöttünk néhány módszert, amelyek hasznosnak ahhoz, hogy megtaláld a megfelelő cipőméretet.

Mérd le a talpbetétet a kedvenc cipődben

Megfelelő cipőméret kiválasztása

Biztos van egy kedvenc cipőd, amelyik mindig kényelmes és jól érzed magad benne. Nagy valószínűséggel azért ez a kedvenced, mert amellett, hogy tetszik kényelmes is, vagyis megfelelő a cipő mérete. Ezért megfelelő cipőméret kiválasztásához ezt a cipőt használhatod mintaként. Ha olyan a cipő, akkor a betét kihúzható belőle, így könnyen megmérhető a szélessége és a két legtávolabb eső pontja közötti távolság.

Figyelem!

Ennél a módszernél ügyelj arra, hogy ne egy túlzottan széttaposott cipő betétjét használd, mert ennek a hossza nem fog megfelelni a valódi cipőméretnek

Egy papírlapon rajzold körbe a talpad

A következő módszer régóta használatos, gyerekeknél is nagyon jól használható. Csupán arra van szükség, hogy a talpadat egy A4-es lapon körberajzold. Hogy csináljuk? Íme néhány egyszerű lépés:

  • Készíts elő egy A 4-es papírlapot, vonalzót vagy mérőszalagot.
  • Olyan vastagságú zokniban végezd a mérést, amiben a cipőben is lennél. Fontos, hogy a talpad álló pozícióban, teljes megterhelés alatt legyen, mert csak így lesz pontos a mérés eredménye.
  • A ceruzát tartsd merőlegesen a laphoz képest és rajzold körbe a talpadat.
  • Mérd le a két legtávolabbi pont közötti távolságot..

Cipőméret-táblázat

Az így kapott eredmény a belső talphossz mérete. A cipőméret-táblázatban ehhez a mérethez tudod megnézni a hozzá tartozó cipőméretet. A világon többféle méretezést is használnak, ennek megfelelően van angol cipőméret, eu cipőméret, amerikai cipőméret stb. Mindig az adott gyártó cipőméret-táblázatát használd, hogy kiválasztott cipőd megfelelő méretű, kényelmes legyen.

Szakértő tanácsa.

A lemért hosszhoz adjál hozzá 0,3- 0,5 cm-t, megfelelő helyet hagyva az ujjhegyeknél a cipőnek, hogy használat közben kényelmes legyen.

Megfelelő cipőméret – aki kérdez nem vész el

Megfelelő cipőméret kiválasztása

Ha a fent említett két módszer kipróbálása után továbbra is bizonytalan vagy – bátran kérj segítséget! A webáruházunkban és az üzletekben munkatársaink szívesen válaszolnak a kérdéseidre, és segítenek kiválasztani a megfelelő cipőméretet.

Szerző

Ewelina Gajoch

A high fashion rajongója vagyok, de a mindennapokra ay időtlen francia stílust választom, melyet a párizsi influencerek inspirálnak. Magánemberként a művészet szerelmese vagyok, különösen Edward Hopper festményeié, az utazásoké és Harry Potteré.
A cikk eredeti szövege le lett fordítva és módosításra került az ecipo.hu blog igényei szerint.