Esős napokon is stílusosan szeretnél öltözködni? Hát, persze! A legnagyobb kihívást a cipőválasztás jelenti. Ha egyetértesz , jó helyen jársz – kényelmes, női gumicsizmákat szeretnénk figyelmedbe ajánlani, ami mindennapos utcai viseletre is alkalmas, de elegáns szettekhez is jól illeszthető.

A praktikus öltözet nem kell, hogy feltétlenül unalmas legyen. Válassz divatos női gumicsizmát és még esős időben is remekül fogod érezni magad!

Népszerű stílusos női gumicsizmák a mindennapokra

A vízálló cipő is lehet stílusos! Ezt bizonyítják azok a celebek, modellek, világhírű bloggerek, akiket alacsony és magas szárú női gumicsizmában is gyakran láthatunk. Ez a lábbeli nagyon sok fazonban és színben fordul elő – a fényestől, a matton keresztül a steppelt verzióig. Vannak csatokkal, fűzőkkel kiegészített modellek, amelyek azt segítik, hogy a cipő jól illeszkedjen a lábra, ami pluszban véd a nedvességtől és még kényelmesebbé teszi ezt a cipőfajtát. A gumicsizma nagyon jól kombinálható elegáns szettbe-hosszú, oversize blézerrel és fekete csőnadrággal.

A bélelt gumicsizma kicsit más szerepet tölt be és szintén meghódította a női szíveket. Jól hordható fagyos napokon, nemcsak kényelmes, de a meleget is biztosítja. Az őszi-téli időszakban ez a cipőfajta nagyon jól néz ki szűk nadrággal, pehely dzsekivel és pomponos kötött sapkával kapcsolva.

Hunter – egy divatos gumicsizma

Ha a nemzetközi divat trendeket szeretnéd követni, a Hunter nem maradhat ki a szekrényedből. A márka gumicsizmái sok színben – többek között világoskék, rózsaszín, ezüst vagy arany verzióban – is kaphatók. A nők szívesen választják ezt a cipőfajtát tartóssága és univerzalitása miatt is. Segítenek átvészelni a szakadó esőzéseket, védelmet nyújtanak a nedvesség és a sár ellen.

Tudod-e, hogy.?

Ezt a lábbeli fajtát Kate Moss hozta divatba, aki általában klasszikus fehér pólóval, rojtos mellénnyel és farmer rövidnadrággal kapcsolja össze.

A női gumicsizma remek kiegészítő minden összeállításhoz, és nagyszerűen feldobja a casual és rockos szetteket egyaránt. Egy lenge, fekete szoknyához nagyon jól megy egy pár fekete Hunter, amit nagy kalappal és kedvenc szemüveggel egészíthetünk ki. A trendet továbbá hosszú masszív – leginkább műanyag – fülbevalóval emelhetjük ki, amihez szintetikus anyagból készült és aranyt imitáló gyöngysort válasszunk. További kiegészítőként még a kis méretű, fényes hátizsák is szóba jöhet, amely nagyon jó párosítás lesz a kedvenc pár csizmánkkal!

A gumicsizma története röviden.

A XVI. században az gumicsizmát a cipők burkolataként hordták és szinte mindenhova felvették. A utcák általános állapota miatt a nagy sárra való tekintettel védeni kellett a cipőket az úti céltól függetlenül. A csizmadivat Angliából ered, amely a változó időjárásáról és a gyakori esőzéseiről ismert.

1808-ban Artur Wellesley, Wellington hercege azt az utasítást adta cipészének, hogy készítsen egy magas szárú, áramvonalas lábbelit. Ettől fogva a brit hercegek, arisztokraták és úriemberek kedvenc viseletévé vált. Szívesen hordták a városok gazdag polgárai is és csatákat is nyertek bennük. De az a gumiból készült verziója, amit ma is ismerünk csak 1853-ban jelent meg. Idővel az elkészítésének alacsony költségei és egyszerűsége miatt, valamint, a tény, hogy teljesen vízhatlan volt, a nők és gyermekek körében is rendkívül népszerűvé tette.

Napjainkban az gumicsizma ideális választás azok számára is, akiknek fontos a trendi, időtálló megjelenés. Alkalomtól függetlenül hordható – sétálni, fesztiválra vagy randevúra egyaránt.

Szerző

Aleksandra Gąsior

A kémia és a sportcipők szerelmese vagyok, egyike azon kevés igazi sneakerhead-nek, aki 200 pár egyedi sneakerst tudhat magáénak! A klasszikus, jellegzetes elemekkel díszített modellek megszállottja vagyok. Kedvenc márkám a Nike, leggyakrabban Air Max 1 van a lábamon.
A cikk eredeti szövege le lett fordítva és módosításra került az ecipo.hu blog igényei szerint.