Ahány nő, annyiféle táska – tartja egy mondás, ami alapvetően igaz. Minden személyiséghez más stílus, más megjelenés illik ugyanis, és minden alkalomhoz másfajta táska lehet az ideális döntés. Ez pedig azt jelenti, hogy szép női táskából sosem lehet elég a ruhatárunkban.

Az ideális darabok kiválasztása azonban nem mindig egyszerű. Már egy kis női kézitáska is domináns eleme lehet ugyanis egy összeállításnak, így érdemes mindig tudatosan olyan darabot keresnünk, mely céljainkhoz és legfőképp ruhatárunkhoz leginkább illik.

Éppen ezért most hoztunk néhány olyan tippet, mely segít abban, hogy minden esetben sikeres legyen az alkalomhoz illő női kézitáska, esti táska kiválasztása.

Hogyan válasszunk esti táskát jeles alkalmakra?

Ha a táskákról esik szó, sokan azonnal a mindennap használt kiegészítőkre gondolnak. Pedig a nők számára nem csak az ilyen egyszerű, hétköznapi táskák fontosak. Legalább ekkora jelentőséggel bírnak az úgynevezett esti táskák és az alkalmi táskák, melyeket különböző alkalmakon, különböző ruhaösszeállításokhoz tudnak viselni.

Nem mindegy ugyanis, hogy milyen táska van náluk egy esküvőn, egy színházi előadáson, vagy épp egy esti összejövetelen.

A tökéletes alkalmi táska kiválasztása tehát fontos feladat, melynek során először is az alkalom jellegéhez kell igazodnunk. Az elegáns, márkás kézitáskák megjelenésüknek és kialakításuknak köszönhetően általában minden szituációban kiváló megoldást jelentenek. Fontos azonban, hogy olyan színű és olyan anyagú megoldást válasszunk az elegáns esti táskák közül, mely ruházatunk egészéhez színben és hangulatban egyaránt illeszkedik.

Míg egy színházi előadásra vagy egy estélyre kiváló döntés lehet például egy fekete vagy fehér színű, elegáns kézitáska, addig egy esküvőn ezeket a színeket érdemes kerülni, és olyan színes, ámde visszafogott árnyalatú modellt választanunk (például bézs vagy krémszínű, vagy akár arany díszítéssel ellátott, divatos táskát), mely ruházatunk egészéhez képes jól alkalmazkodni és az alkalom jellegéhez is megfelelő.

Arra azonban fordítsunk kiemelt figyelmet, hogy ha ruhánk mintás, abban az estben érdemes egyszínű, semleges kézitáskát is választanunk.

Fontos továbbá megjegyeznünk, hogy az alkalmi, esti megjelenéshez a táska mindig kisméretű legyen, amelyet kézben fogunk. Azonban olyat is választhatunk, mely lánc- vagy vékony pánt segítségével szükség esetén lehetővé teszi, hogy használni tudjuk a kezünket.

Így választhatunk minden alkalomra megfelelő kézitáskát

Hogyan válasszuk cipőnkhöz esti táskát?

Hasonló a helyzet a cipő esetében is. Egy dekoratív magassarkúhoz például elegáns esti táskák illenek. Tökéletes lehet egy kis női alkalmi kézitáska, mely letisztult és egyszerű megjelenésével már alapvetően eleganciát és kifinomult ízlést sugároz.

Fontos azonban, hogy figyeljünk a színek harmóniájára, és az árnyalatokat tekintve olyan megoldást válasszunk, mely összeállításunk egészéhez tökéletesen passzol és az alkalomhoz illő, megfelelő hangulatot teremt. Mindezek mellett pedig az aktuális nyári trendeknek vagy épp őszi-téli divatnak is megfelel.

Egy egyszerűbb, kevésbé hivalkodó cipőhöz persze nyugodtan választhatunk feltűnőbb, érdekesebb táskát is, hiszen ezek nagyon jól képesek kiegészíteni egymást. Azonban ilyen esetekben figyeljünk oda arra, hogy ne viseljünk egyszerre több, harsány kiegészítőt.

Míg ugyanis egy ilyen jellegű ruhadarab hatékonyan emelheti ki saját stílusunkat és egyéniségünket, addig a túlságosan sok, hivalkodó színű vagy mintázatú kellék már nem képes harmonikus összképet teremteni.

Hogyan válasszuk cipőnkhöz esti táskát?

Milyen színű esti táska illik az elegáns ruhához?

Alapvetően elmondható, hogy ha elegáns ruhához szeretnénk esti táskát választani, olyan darabot kell keresnünk, mely a ruházat alapanyagához és színéhez illeszkedő módon képes megjelenésünket látványossá tenni. Sokan úgy gondolják, hogy egy elegáns, alkalmi kosztümhöz nem illenek például a díszes kézitáskák, ez azonban alapvetően tévedés.

A díszítés mértéke és minősége határozza meg ugyanis azt, az általunk választott kézitáska mennyire elegáns. Az olyan díszítőelemekkel kiegészülő darabok, mint például a csipke, a gyöngyök, az esztétikus flitterek, vagy a fémes hatású díszítőelemek, az összeállítás feltűnő elemévé válhatnak és kiválóan kiemelhetik stílusunkat, egyéniségünket.

Kiválasztásuknál azonban figyeljünk oda arra, hogy ne essünk túlzásba, hiszen a túldíszített kiegészítők rossz hatással lehetnek az összképre és túlságosan is elvonhatják a figyelmet egy csodálatos, gondosan összeválogatott ruhakölteményről.

Milyen formájú esti táska az ideális?

Megjelenés szempontjából természetesen nem csak a táska színe, de a formája és a mérete is fontos. Utóbbiról alapvetően elmondható, hogy egy jeles alkalomra érdemes a kisebb, kényelmesebb és elegánsabb darabok mellett döntenünk. Ilyen lehet egy fentebb már említett esküvő, egy színházi előadás, egy estély, vagy épp egy randevú is.

Míg egy egyszerű, esti kiruccanáshoz –például a barátokkal egy mozizós estére vagy egy házibulira– akár nagyobb esti táskát is választhatunk, melyben minden fontos kiegészítőnk és apróságunk kényelmesen elfér.

A formát tekintve érdemes az olyan, letisztult és egyszerű megoldásoka törekednünk, melyek nem hivalkodóak és bármilyen ruhadarabhoz jól illeszkednek. Az egyszerű, téglalap alakú borítéktáska kiváló döntés például minden olyan alkalomra, mikor elegáns, mégis praktikus megoldásra van szükségünk.

De a forma kiválasztása szempontjából testalkatunk is meghatározó lehet. A kerekdedebb alkatú hölgyeknek érdemes például kerülniük a kerek formájú táskákat, melyek a magas, vékony hölgyeknek kifejezetten jól állhatnak. Az alacsonyabb termetű nőknek érdemes hosszúkás, téglalap formájú kézitáskát választaniuk, míg filigrán, törékeny testalkathoz a kontrasztos megjelenés miatt sokszor jól illenek a nagyobb méretű, oversized táskák.

Szerző

Szerkesztoseg