A sál egyike azon kiegészítőknek, amely képes az egyszerű és hétköznapi stílust egyetlen szempillantás alatt egyedivé varázsolni. A párizsi nők tisztában vannak ezzel, és a gardróbjuk kötelező elemének tartják. Ellentétben a látszattal a sálat nem csak a nyak körül lehet viselni! Nézd meg, hogyan kötheted meg a sálat.

 

Ez a kiegészítő egyaránt jó az elegáns és a hétköznapi viselethez is.

  1. Hagyományos – sál a nyak körül

A sál nyak körüli megkötése a leguniverzálisabb és a legősibb módszer ennek a kiegészítőnek a megszelídítésére. Ezt sokféle módon csinálhatod – hajtogasd úgy, hogy a végek rövidebbek legyenek, majd kösd meg a nyak oldalán (ahogy a párizsi nők általában csinálni szokták) vagy tedd az ing gallérja alá (ilyenkor érdemes a nyak közepénél megkötni). Az inghez felvett nyaksál nagyszerű módja annak, hogy sokszínűbbé tedd az üzleti stílusodat.

3785

Egy színes sál egyedivé varázsolja az üzleti viseletet.

Azonban ez nem az egyetlen módszer. Egy kicsit lazábban megkötve a sálat, egyfajta masszív nyakláncként vagy masniba kötve is viselhetjük. Annak érdekében, hogy feltűnővé tedd ezt a kiegészítőt, viseld nyakkendőként, nemcsak a pólóval, de kivágott inggel vagy trikóval is.

Azt tudtad, hogy…?

A sál (apache) eredetileg az apache-okhoz… vagy is a francia huligánokhoz tartozott. A 19. század második felében előszeretettel viselték a Francia fővárosból érkezett munkások.

  1. Pin-up stílus – sál a hajban

Ha ismered a 40′-es és 50′-es évek pin-up girl-jeit, akkor bizonyára tudod, hogy ruházatuk egyik jellegzetes eleme volt a homloknál megkötött kendő, amit a hajukban viseltek. Ezt a kiegészítőt manapság is viselik – de nem csak retro ruhákkal!

Hogyan lehet még viselni a fejkendőt? Lecserélheted egy rugalams szalagra és megkötheted a lófaroknál vagy a hajfonatnál – ez a romantikus és kislányos trükk a bohó stílushoz is passzol, akárcsak a kendő hajba, vagy kontyba fonása.

  1. Régi hollywoodi stílus – fejkendő

Az 50′-es és 60′-as években a sálakat a legnagyobb divatikonok hordták ilyen stílusban, többek között Audrey Hepburn vagy Jackie Kennedy. Magyarországon ezt a trendet a… nagymamákhoz kötik. A fejre felvett, nyaknál megkötött kendő a tavalyi szezonban tért vissza. Tökéletesen kombinálható a hatalmas szemüvegekkel, olyan külsőt varázsolva, amit az időtlen hollywoodi sztárok inspiráltak.

Ebben a szezonban a tervezők azt hirdetik, viseljük úgy a sálat, mint ahogy a hippik is tették az 1970′-es években – homlokunkat és fejünk tetejét elfedő turbánként, miközben a végek szabadon lógnak. Ez egy olyan eredeti ötlet a nyárra, ami nem csak a naptól véd meg, de a figyelmet is vonzani fogod vele.

3786

Az egyedin megkötött sállal kitűnsz a tömegből.

  1. Konzervatív – sál a táskához

Hosszú évszakok óta hordasz kézitáskát és most keresed a módját, hogy változatosabbá tedd? Használj ehhez sálat! Kösd meg szorosan, vagy lazábban a szíj körül – csak a kreativitásod szabhat határt. Ezzel az egyszerű trükkel biztosra veheted, hogy nem találkozol senki mással, akinek ugyanilyen táskája lenne, miközben egy teljesen új modellt alkotsz!

Mint azt láthatod, a sál viselése cseppet sem unalmas. Ha meggyőztelek arról, hogy érdemes kísérletezni ezzel a kiegészítővel, nézd meg az ecipő széles kínálatát sálakból és kendőkből.

Szerző

Agnieszka Ślęzak

Noha úgy tűnhet, hogy a Converse és a magas sarkú cipők nem járnak kéz a kézben, ezek a kedvenc cipőim. A szekrényemben a fekete és a virágmotívumok dominálnak. Magánéletemben imádom a fekete humort, az állatokat és Quentina Tarantino filmjeit.
A cikk eredeti szövege le lett fordítva és módosításra került az ecipo.hu blog igényei szerint.