Hobo táska – mi ez és hogyan viseljük?

1 min.

Bizonyára ismered a hosszú pántos oldaltáskát, borítéktáskát vagy a merevített táskát, ami egy kis retikülre emlékeztet. Viszont a női táskák széles választéka nem itt ér véget. Ugyanilyen népszerűnek számít a klasszikus dizájnú hobo táska is. Mit jelent a neve, mi jellemzi ezt a fazont és hogyan viseljük?

A hobo táskának ott kell lennie a szekrényedben, ha szeretnéd életre kelteni a 60′-as és 70′-es éveket.

Mi az a hobo táska?

Kezdjük az alapokkal, vagyis a hobo táska jellemzőivel. Ezt a kifejezést egy kifejezetten nagy, puha szövetből készült táskára használják, amelyet gyakran félhold és egy kicsit gyűrött formában találhatunk meg. Ennek dizájnak jellemzően egyetlen pántja van, ami a táska egyik szélétől a másik széléig tart.

A hobo táskát leggyakrabban a váll felett átveve szokták hordani. Ez a kialakítás, köszönhetően a merevítetlen és szabados, laza formának, valamennyire egy fogantyú nélküli zsákra emlékeztethet minket.

Azt tudtad, hogy…?

A „hobo” csavargót jelent magyarul, a táska nevét és formáját is az zsák inspirálta, amit magukkal hordanak

Híres hobo táskák

Az első hobo táskát, ami táskának tekinthető, az 1950-es években készítette a Gucci divatház. Ez a feltűnő kiegészítő volt Jackie Kennedy egyik kedvenc stíluseleme. Az USA First Lady-jét gyakran fotózták a márka feltűnő táskájával – a Fifties Constance modellel, ami arra késztette a divatházat, hogy átalakítsa ezt a kiegészítőt a hatalmas rajongója számára. Egy ilyen táska értéke megközelítőleg 47 000 forint átszámolva, de az ecipőn találhatsz olcsóbb helyettesítő termékeket is.

View this post on Instagram

Classic Gucci “Jackie” bag just arrived. Shown with Bottega sunnies ?#gucci

A post shared by The Collective (@the.collective.nj) on

A Jackie O által viselt táska annyira tetszett más nőknek is, hogy villámgyorsan megjelent a többi divatház kollekciójában is. A mai napig a keresett modellek között van, így többek között a Prada Hobo táskája is, amit a sokoldalúsága és a tágassága miatt szeretnek.

View this post on Instagram

Prada Hobo ?? #pradahobo #hobobag #pradabag #prada #bag #pradanylon #pradatessuto #pradamilano #vintage #pradavintage #lampo #ykk #opti

A post shared by Peter's Collective (@peters.collective) on

Mihez viseljük a hobo táskát?

Ezt a jellegzetes táskát a hétköznapokra és az egyszerű stílushoz tervezték. A szabad stílusú hobo táskák vonzották a 60′-as és 70′-es évek hippijeit – nem csak a nőket, mert a ennek a prototípusa – az előbb említett Gucci Jackie – unisex volt. Manapság csak a hölgyek viselik, de a tény, hogy az ilyen kialakítású táska simán illeszkedik a boho stílushoz, nem változott.

3949

A hobo táskát viseld szellős ruhával és cipővel

A hobo táskát kislányos, ünnepi ruházati elemként is használhatod, fehér pólóval és mintás maxi szoknyával hordva. Ez a gyakorlatias és tágas kiegészítő lehetővé teszi, hogy minden szükséges dolog kéznél legyen.

3950

A Hobo táska ideális a nyaraláshoz

Ezeknek a táskáknak van egy elegánsabb, aranyosabb arca is. Egyes gyártók láncot használnak a pánt helyett, ami azt jelenti, hogy ez a táska egy közepesen alkalmi ruhához is passzol, farmer felsővel és fehér csőnadrággal.

3951

Egy ilyen stílusú táska nem csak a hétköznapi használatra jó

A kisebb méretű, rövidebb pántú hobo táskák például az üzleti stílushoz is mennek. Ne feledd azonban, hogy visszafogott, alapszínű és kevésbé dekorált modellt válassz.

Ajánlataink