Férfi karórák: eláruljuk, hogy milyen modellt válassz az ecipo.hu-n a különböző alkalmakra

3 min

A karórák olyanok, mint a cipők – nem elég belőlük egy, hogy csillapítsuk divat-éhségünket. Úgy, ahogy a szandált sem veszed fel, ha beköszönt a tél, úgy a sportkarórát is jobb otthon hagyni egy elegáns ünnepség során. Ebben a bejegyzésben elárulom, hogy milyen, az ecipo.hu-n is elérhető karóra modellek közül választhatsz a különböző alkalmakra: a hétköznapokra, sportoláshoz vagy egy elegáns eseményre.

Dilemma: szíjas vagy pántos?

Az elérhető férfi karóra modellek sokasága gyakran megdöbbentő. A márka, a karóra mechanizmusa és még a tartozékok is mind-mind olyan tényezők, amelyek meghatározzák, hogy felveszed-e aznap, vagy a fiók mélyén végzi. Az egyik leggyakoribb dilemma a fém karkötő és a bőrszíj közötti választás. A közhiedelemmel ellentétben egy egyszínű szíjas változat nem lesz jó választás elegáns alkalmakra vagy egy öltöny kiegészítőjeként, de a kevésbé hivatalos stílus elemeként tökéletesen működik.

 

A mechanizmus kiválasztása

Ugyanez igaz a karóra „lelkére” , azaz a szerkezetére is – itt is azt gondolhatná az ember, hogy egy modernebb elektronikus óra kvarckristállyal szinte bárhol elfér. Semmi sem áll távolabb az igazságtól – az elegánsabb öltözékekhez jobb, ha olyan automata karórát választunk, ami a kéz természetes mozgásával tölti magát.

 

Férfi karóra a hétköznapokra

Az olyan férfi karórákból, amiket a mindennapokban is bátran használhatsz, szép számmal találni. Egy konkrét modellnek a kiválasztása a stílusodtól, az általad végzett munkától, valamint a hobbidhoz vagy egészségedhez szükséges további funkciók iránti igényedtől függ (pl. egy olyan karóra, amelyik azok vérnyomását mérik, akik hipotenzióban vagy magas vérnyomásban szenvednek, és a vízálló modell azoknak, akik gyakran érintkeznek vízzel.)

Praktikus funkciók, vonzó megjelenés és könnyed formatervezés azok a jellemzők, amelyeknek az ebbe a kategóriába tartozó karóráknak meg kell felelniük. Véleményem szerint ennek a meghatározásnak megfelelnek a Tommy Hilfiger karórák – különböző modellekben és árnyalatokban. Engem a fekete, kvarc Damon modell fogott meg, ami a legszabványosabb funkciók mellett naptárral is rendelkezik. Elegáns fekete szín, acél borítás és egyszerű csat, amit biztosan nem fogsz szégyellni, ha mindennap viseled.

 

Sport karórák: szép és funkcionális 

Jó alkalom egy hétköznapi karóra lecserélésére egy kicsit mobilisabb és tartósabb változatra a fizikai aktivitás és az erre létrehozott sportóra. A szakemberek által leggyakrabban ajánlott modellek egyike kétségtelenül a Casio G-Shock. A japán minőség és a modern technológiai megoldások kombinációja egy ideális, sportolásra tervezett férfi karóra tökéletes receptje. Ezek a modellek többek között egyedülálló ütéselnyelő rendszerrel és 200 méterig tartó vízállósággal rendelkeznek. Maga az óra törésálló, könnyű anyagból és tartós gumiból készült.

Az órák háttérvilágítással, barométerrel, hőmérővel és napelemmel, illetve szundi beállítással is rendelkeznek. Egy jó, mégis stílusos férfi G-Shock óra például a GA-110GB-1AER kvarc modell. A fekete szín arany elemekkel kiegészítve tökéletesen ötvözi a sport és a divat világát. A többi Casio férfi karórához hasonlóan ez a modell is ideális választás vízpartokra, játékterekre vagy stadionokba.

 

Milyen karórát válassz öltönyhöz?

Az öltönyhöz való óra kiválasztásakor vedd figyelembe, hogy az elegáns karóráknak viszonylag lapos számlapúnak kell lenniük, hogy illeszkedjenek az ingek mandzsettáihoz. Az egyszerű forma, a bőrszíj és a díszítés hiánya a siker receptje bármilyen elegáns inggel és zakóval kombinálva. Az ecipo.hu kínálatában például a Timberland, a Michael Kors vagy a Daniel Wellington elegáns karórákat találhatsz. Ajánlom a fekete számlapos és barna szíjas modelleket, valamint a klasszikus kialakítású modelleket. Tökéletesen kiegészítik az öltönyt, és hangsúlyozzák a stílusos, elegáns megjelenést.

 

Vérnyomást mérő karórák – kivételes okosórák

Ha lépést szeretnél tartani a legújabb technológiával, akkor válassz egy sokoldalú okosórát. Hogy melyik modellt válaszd, azt a blogunk egy másik bejegyzésében megtudhatod. Én a magam részéről a férfi Huawei Watch Gt-t ajánlom, amely nem csak egy egyszerű időmérő, hanem barométer, ébresztőóra, lépésszámláló, kalóriaszámláló és az alvás, az aktivitás és a stressz szintjének figyelését is elvégzi egyben. A készülék a pulzusszám szintjét, valamint tartalmaz egy pulzoximétert, amely a vérnyomást is méri. A gyártók kiemelik, hogy az óra 15 sport móddal rendelkezik és 50 méteres mélységig vízálló. . 

Az extravagancia hívei nem mehetnek el közömbösen az Emporio Armani Smartwatch sorozat Matteo ART5019 Black modellje mellett. Az iOS és Android rendszerrel kompatibilis karóra vízálló, emellett érintés nélküli fizetést és zenei vezérlést is kínál. Számos funkciója mellett rendkívül elegáns és stílusos is – így számos stílushoz tökéletesen illik. Nem ezt várjuk el manapság a tökéletes órától?

Ezek és más férfi karórák modelljei megtalálhatók az ecipo.hu-n. Kár lenne halogatni a döntést egy karóra vásárlásáról, mert sosem tudhatod, hogy egy feltűnésmentes időmérő mikor fogja tökéletesen kiemelni a stílusodat és segíteni az egyéb funkciókkal. Emellett az idő pénz.

Borítókép: Edward Berthelot/Getty Images

A cikk eredeti szövege le lett fordítva és módosításra került az ecipo.hu blog igényei szerint.
Ajánlataink
Iratkozz fel hirlevelünkre és...Szerezz 2800 forintot kedvezményt az első vásárlásodra!
Ellenőrizze az üzletben
reebok classic, férfi karóra, túracipő, adidas, mustang cipő, skechers, scholl cipő, tamaris