Fekete kézitáska – milyen stílushoz és milyen alkalmakra viseld?

3 min

A fekete női táska az egyik leguniverzálisabb kiegészítőnek számít, amiből legalább egy típust mindenképp érdemes tartanunk táskáink között. Szinte nincs is olyan öltözet, amihez ne passzolna és bármilyen alkalomhoz tökéletes lehet. Persze ezeknek a kézitáskának is megvannak a különféle tervezési darabjai, amelyek direkt egy meghatározott viselethez mennek a legjobban.

Miért volna szüksége fekete kézitáskára mindenkinek?

A válasz nem is olyan bonyolult. Egy közepes kézitáska biztos, hogy a ruhatárunk legalább háromnegyedéhez passzolni fog. Nem kell hozzá nézegetni sem a cipőt, sem a felsőt. Ugyanolyan jól passzol egy vászonnadrághoz, mint az elegánsabb szoknyákhoz. Magassarkúhoz és lapos talpú szandálhoz is bármikor bátran viselhetjük. A fekete kézitáskák egy olyan csoportot képeznek, amely tényleg mindenhez jól áll. Táskák között ez a szín az, amivel nem tudunk mellélőni. Ha bizonytalanok vagyunk abban, hogy milyen színű táska menne jól az öltözékünkhöz, magabiztosan válasszuk a feketét. Amennyiben szeretnénk egy tényleg mindenhez passzoló táskát vásárolni, mert nem akarjuk naponta váltogatni azt, akkor szintén emellett tegyük le a voksunkat. Ha már itt tartunk, pont ez az előnye a fekete kézitáskának. A mindennapok rohanó világában gyakran semmi kedvünk nincs átpakolni azt a rengeteg apróságot egyik táskából a másikba, amit egy nő általában hordani szokott, csak azért, hogy a legtökéletesebb színű darabot vigyük aznap magunkkal. Egy fekete színű táska viszont megoldást jelent erre a problémára. Jelentős időt spórolhatunk meg ezzel a mindennapok során, mivel bármihez tökéletesen mutat. Amennyiben nem kedveljük a sötét színeket, akkor is érdemes legalább egyet beszerezni. A fekete női kézitáska ugyanis remekül megy a fehér, és a kifejezetten világos szettekhez is. Nem kell tehát csak azért lemondanunk róla, mert nem kedveljük a sötét színeket. A megfelelő méretű és formájú kézitáskák fekete színben pont, hogy kiemelik a világos ruházatot.

Miért volna szüksége fekete kézitáskára mindenkinek?

Mikor érdemes kis fekete táskát választani?

Fekete színű kézitáskákból rengeteg formavilágú és textilanyagú létezik, ezért ugyanúgy találhatunk sportos vagy utcai nagy fekete kézitáskákat, ahogyan alkalmi kisebb darabokat is. Egy apró fekete kézitáska remekül mutat bármilyen csinos estélyihez vagy elegáns koktélruhához, akárcsak egy fekete borítéktáska. Tulajdonképpen a kisméretű táskákat kifejezetten ilyen célra tervezték. Ennek az az oka, hogy általában egy estélyre nem visszük magunkkal, csak a legszükségesebb sminket, a telefonunkat és a pénztárcánkat. Tulajdonképpen maga a mini táska kizárólag arra való, hogy legfontosabb kellékeinket magunknál tarthassuk. Az ennél nagyobb táskák már egyébként sem mutatnak jól az estélyihez sem. Nem elég, hogy elveszik a figyelmet a ruháról ahelyett, hogy kiemelnék, emellett nagyon hétköznapi és nehézkes hatást keltenek elegáns öltözethez. Fekete táskából mindenféle méretet találhatunk a különféle eseményekhez. A lényeg a saját ízlésünk és az alkalom, azaz hogy mi milyen ruházathoz szeretnénk viselni azt. Viszont fontos betartani, hogy estélyihez csakis a kisebb darabokat válasszuk. Gyakran a fekete táska dizájnjai már csak azért is igazán izgalmasak, mert itt a sötét színből kellett a tervezőknek kihozni izgalmas formát és textúrát. Ezért a különféle lakkozott, hasított és domborított bőrök, valamint különleges fekete textilanyagok kombinációit egészen stílusos formákban láthatjuk viszont egy fekete táskánál. Természetesen feketéből is megtalálhatóak a különféle mintás darabok, ezeknél viszont már jobban ki meg kell válogatnunk, hogy mihez vesszük fel. A minta nem minden ruhadarabhoz fog megfelelően passzolni.

Mikor érdemes kis fekete táskát választani?

Nagy fekete kézitáska – praktikus megoldás a mindennapokra

Bevásárláshoz vagy a városi kiruccanásokhoz a legpraktikusabb darab a nagyméretű kézitáska. A legjobb, ha a táska vállunkra vehető és kellően strapabíró darab. Ez is olyan típus, ami mindennapi használatra való, ezért ha fekete színben választunk belőle, garantáltan minden öltözékünkhöz passzolni fog. Az ilyen nagyobb méretű női táskák mellett külön találhatunk a kínálatban kifejezetten színes vagy fekete bevásárló táskákat is. Ezek remek kiegészítői lehetnek egy nagyobb bevásárlásnak. A legjobbak a bőrből készült darabok, mert rendkívül nagy teherbírással rendelkeznek, emiatt alaposan meg lehet őket pakolni. Viszont ma már igazán strapabíró fekete vászon dizájner táskákat is kapni, amelyek között szép számmal akadnak helytakarékos, összehajtható darabok. Az ilyen táskák egyébként már önmagukban válltáskaként is megállják a helyüket. Ezért, ha csak tehetjük, legalább egy típust mindenképp szerezzünk be.

Milyen stílushoz válasszunk fekete táskát?

A fekete színű táska minden stílushoz jól mutat, azonban az anyag és a formaválaszték meghatározhatja, hogy mely táskák illenek legjobban az adott szetthez. A fekete bőr kézitáskák inkább az elegánsabb stílushoz passzolnak. Bár egy strapabíró, nagyméretű, „pakolós” darab már a sportos öltözékhez is igazán mutatós lehet. Fontos megemlíteni a formákat is. A merevítő nélküli banántáskák és keresztpántos, félkör alakú táskák kifejezetten mennek a lazább stílushoz vagy egy félelegáns megjelenéshez, azonban egy elegáns outfithez már jóval kevésbé, amíg például a szögletes, merevített darabok már az elegánsabb vonalhoz sorolhatóak. Ebből jól látható, hogy a fekete női kézitáskák között is lehet stílusbeli különbséget tenni. Továbbá figyeljünk oda a méretekre. Igaz, hogy a fekete táska mindenhez jól mutat, de elegáns eseményekhez semmiképp se nagyméretűt válasszunk. Szórakozóhelyekre vagy félelegáns eseményekhez egy közepes darab a megfelelő. Viszont estélyi alkalmakhoz, ahogy már említettük, mindenképp egy kisméretű ridikült vagy borítéktáskát válasszunk. A nagy méret nagyon el tudja rontani az összképet egy elegáns ruha esetén. A városba vagy egy kiránduláshoz viszont bátran magunkkal hordhatjuk a nagyobb méretű táskákat is. Szóval táskavásárlásnál ne felejtsd el: a feketével nem lehet, vagy legalábbis nagyon nehéz hibázni.

Ajánlataink
logo signet
Iratkozz fel hirlevelünkre és...Szerezz 2800 forintot kedvezményt az első vásárlásodra!