A csipke az egyik legrégebbi és legnépszerűbb szövet. A 15. században fehérneműként viselték, I. Erzsébet királynő uralkodása alatt pedig királyi fodrokkal díszítették. A kortárs csipke rendszeresen képviselteti magát a világhírű tervezők kifutóin. Hogyan viseljük? Milyen cipőhöz? Az alábbiakban megválaszolom ezeket a kérdéseket.

Érzéki, elegáns és kifinomult, megidézi a régi korokat és a legendás udvarhölgyeket. Az évszázadok óta tartó megingathatatlan népszerűsége bizonyítja időtlen természetét.

Csipkeruhák akkor és most

Egyesek szerint a csipkéhez hasonló textúrájú anyagok már az ókori Egyiptomban is fellelhetőek voltak. A nagy uralkodók regnálása alatt csipke díszítette köntöseiket és alkotásaikat. A királyság legjelentősebb hölgyeit csipkefűzőbe öltöztették. Hazánkba több közvetítőn keresztül már a 19. században eljutott a csipke.

Audrey Hepburn

Az elegancia az egyetlen szépség, mely soha nem fakul.

Ennek az eleganciának köszönhető, hogy a csipkeruhák a világ egyik legidőtlenebb és legkiemelkedőbb elemévé váltak a női ruhásszekrénynek. A gyönyörű és finom ruháktól kezdve (beleértve az esküvői és áldozó ruhákat is) egészen az érzéki, fekete ruháig. A mai cikkben a klasszikus fehér csipkéről fogok mesélni, ami különleges helyet foglal el az olyan divattervezők szívében, mint például Paco Rabanne.

Fehér csipkeruha: hercegnő stílusban

A csipkeruha számos előnyének egyike, hogy bármilyen cipővel viselhető. A gumicsizmától kezdve, a sneakeren keresztül, egészen a magassarkúig. A csipkeruha olyan, mint egy kaméleon: a körülményektől függően változtatja a megjelenés hangulatát, miközben fenntartja a fehér ruha lányos jellegét.

Gumicsizmával:

Amikor a fehér csipkeruhát kombinálod gumicsizmával, vedd figyelembe a ruha hosszúságát. Ha hosszú női gumicsizmára esik a választásod, kerüld a maxi és a midi ruhákat. A térd felett végződő a leghatásosabb. Ügyelj arra, hogy a táska vagy az öv ne különbözzön a cipő színétől.

A női gumicsizma a 2020-as év sikerszáma, ami minden bizonnyal a következő szezonokban is népszerű lesz. A gumicsizma már több, mint egy praktikus esőcsizma – az első számú választás az it-girls-ök és a tervezők körében. Látogass el az ecipo.hu oldalra és alkosd újra az orosz trendszetter Liza Rudkevich stílusát. Az áruház kínálatában megtalálhatod a népszerű Hunter gumicsizmákat és sok más ismert márkát!

Női sneakerrel:

Viseld a fehér, szellős és romantikus ruhát női sneakerrel. Kenza Zouiten példáját követve válaszd a kedvenc fehér cipődet, ami nemcsak hogy tökéletesen illik a csipkéhez, de egyúttal a hosszú nyári séták és kirándulások során is biztosítja a kényelmet. Kenza a természetességre összpontosít, így hiába keresünk rajta világos vagy masszív ékszereket. A blogger babakék hajpánttal diverzifikálta fehér megjelenését. Ennek a két árnyalatnak a kombinációja sikerre van ítélve!

Fehér tűsarkúval:

Ha cipőt keresel a fehér csipkeruhához, valamint szeretnél a megjelenésedben kifinomult és természetes maradni, válaszd a klasszikus lábbelit, vagyis a fehér tűsarkút. Maffashion Instagram oldalán számos csipkés gyöngyszemet találsz. Köztük, a személyes kedvencem, egy érzéki és nőies ruha, telis-tele csipkével. Ez egy két világ határán álló alkotás – a gallért és a hosszú ujjakat finom és konzervatív stílus jellemzi, míg az alsó kivágás az érzékiségével csábít.

A fehér tűsarkú emellett kihangsúlyozza a világos megjelenést, amit Maff egy fekete övvel domborított ki. A nyári friss szellő egy fonott kosár formájában érkezett, ami gyönyörűen harmonizál a finom csipkével. Ha egyetlen ruhát keresel egy városi sétára nyáron, akkor másold le ezt a megjelenést 1:1-ben!

További érdekesség a csipkéről

A csipkeruhák egyik fő előnye a változtatható jellegük. A környezettől és a helyzettől függően a csipke lehet csajos és kifinomult, illetve érzéki és nőies.

Elegáns csipkeszoknya és laza póló

Olivia Palermo mesterien keveri az eleganciát a home office lazaságával. Tökéletesen ötvözi az alap ruhákat az elegáns darabokkal. Ezúttal érdemes levonni a tanulságokat a tervező laza megjelenéséből. A csipkeszoknya, bár tökéletesnek tűnik egy ünnepi alkalomra, jó alapként szolgálhat a streetwear stílusú ruháknak is.

Palermo öltözködése két részre osztható: alap és sikkes. A barna magassarkú szandál és a csipkeszoknya már majdnem teljes siker, ha alkalmi szettet szeretnénk. Mi történik akkor, ha az elegáns felsőt egy laza pólóra cseréljük? Egy streetwear stílusú ruhát kapunk eredményül, ami méltó a legnépszerűbb trendszetterekhez!

Fordíts figyelmet a barna magassarkú szandálra is, hiszen a csipke mellett ő is főszerepet játszik!

Ne feledd!

A barna meleg árnyalatai tökéletesek a fehér vagy a törtfehér szettekhez.

Mint azt sok tervező állítja, a csipke ruhadarabok egészen varázslatosak. Érzikéséget és kifinomultságot kölcsönöznek viselőjüknek, egyúttal rejtélyessé is teszi őket. A csipkés kombinációk megalkotásakor szentelj különös figyelmet azokra a cipőkre, amelyek eleganciát vagy lazaságot adnak az egésznek.

Szerző

Agnieszka Bednarek

Esztéta vagyok, és a Martens cipők szokatlan összeállításának megszállottja. Teljesen egyetértek Salvadora Dali kijelentésével − „minden győzelem alapja a… ruha!”. A mindennapokban a varrás és a kézimunka a hobbim. Definiálom, ami definiálhatatlan.
A cikk eredeti szövege le lett fordítva és módosításra került az ecipo.hu blog igényei szerint.