A chunky boots, ami szabad fordításban ,,vastag csizmát” jelent, valódi sikerszám a trendszetterek körében, és 2020 őszi/téli szezon legfontosabb lábbeli trendjének ígérkezik. Milyen cipőket nevezhetünk chunky boots-nak és hogyan viseljük őket? Megtudhatod a cikkből.

A 2020/2021-es őszi-téli szezonjának cipő választéka igazán széles lesz – már láthatóak az üzletláncok és a lábbeli márkák legutóbbi kollekcióiban.

Chunky boots – mi ez?

Ahogy azt már a cikk bevezetőjében említettem, a chunky boots vastag, nehéz csizmákat jelent. Az angol nyelvű kifejezés egyre gyakrabban jelenik meg szaklapokban és könyvekben, emiatt érdemes tudni, mit is jelent pontosan. A chunky boots-ot leggyakrabban fekete, fűzős bakancsokként jellemzik, vastag talppal, pontosabban platformmal. Fénykoruk a 90′-es évekre tehető. Azonban elég csak körülnézni a külföldi üzletekben, hogy észrevegyük, a chunky boots nevet már átvették a gumicsizma, bokacsizma és a téli csizma modellek is, amiknek hasonló jellegzetes talpa van.

View this post on Instagram

Ready for 27° heat

A post shared by Amy-Beth van der Lowen (@amybethvdl) on

Mivel viseljük a chunky boots-ot?

A nehéz cipők, legyenek azok bokacsizmák, vagy fűzős változatok, napról-napra egyre népszerűbbé válnak. Hogyan nyerték el a trendszetterek, bloggerek és divatszerkesztők szívét? Néhány, a divatiparhoz köthető ember szerint, a 2020-as tavaszi-nyári szezon után, ami a finom, vékony pántos szandálokkal volt teli, ősszel és télen szeretnénk kipróbálni valami kifejezőbbet. A chunky boots, ami rendkívüli népszerű volt a 90-es években, válasz erre a fajta divat igényre. Másik előnye, ami kétségtelenül a megvásárlására bátorít, az hogy szinte bármilyen stílushoz illik – hétköznapi vagy utcai. Győződj meg róla magad!

A chunky boots-ok, vastag talpuknak köszönhetően, néhány centit hozzáadnak a magassághoz és optikailag vékonyítják a lábakat.

View this post on Instagram

coat season

A post shared by SANDRA BERGE (@sandra.berge) on

Ezek a cipők harmonizálnak az őszi és téli ruhásszekrénnyel. ,,Nehézségük” miatt okkal hihetjük azt, hogy ellenállnak a komolyabb időjárási viszonyoknak is.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy nem viselhetjük világos ruhával, lehetőleg fehérrel. Nos, egy ilyen kombináció a szezon slágere!

Ha szeretnéd felkészíteni a ruhásszekrényed a 2020/2021-es őszi-téli szezonra, már is vehetsz chunky boots-ot, és viselheted őket, például farmer rövidnadrággal.

Érdekes mód, a nehéz bokacsizmák az elegánsabb stílushoz is illenek.

Azon gondolkodsz, hogyan viseld ezt a magas felsőrésszel rendelkező cipőt a mostanában divatos mom jeans-szel? Egyszerűen – tűrd be!

Chunky boots, vagyis nehéz bokacsizmák az ecipőn

A divatos chunky boots-ot számos márka kollekciójában megtalálhatod – többek között a skandináv Vagabonds-nál is. Mindenképp nézd meg, mivel készültek a tervezők! Illetve összeállítottam neked egy listát a legjobb ecipős kínálatunkból:

  1. magas felsőrésszel

4501

Fentről és balról: nyári csizma a Gino Rossi-tól, bokacsizma a Solo Femme-től, bokacsizma a Simen-től, bokacsizma a Fly London-tól, csizma az Eva Minge-től, bokacsizma a Fly London-tól, csizma a Fly London-tól és bokacsizma a Gant-tól

  1. alacsony felsőrésszel

4502

Fentről és balról: bokacsizma Iggy&Co, bokacsizma Guess, bokacsizma Big Star, bokacsizma Gabor, csizma Eva Minge és csizma Sergio Bardi

  1. fűzős

4503

Fentről és balról: magasított cipő DeeZee, csizma Chiara Ferragni, csizma Refresh, csizma Baldaccini, csizma Piazza és csizma Refresh

Szerző

Ewelina Gajoch

A high fashion rajongója vagyok, de a mindennapokra ay időtlen francia stílust választom, melyet a párizsi influencerek inspirálnak. Magánemberként a művészet szerelmese vagyok, különösen Edward Hopper festményeié, az utazásoké és Harry Potteré.
A cikk eredeti szövege le lett fordítva és módosításra került az ecipo.hu blog igényei szerint.