A gumicsizma tisztítása a legegyszerűbben

2 min

Míg nem olyan régen még csak a gyerek gumicsizmákkal lehetett az utcákon találkozni, manapság egyre több a divatos női gumicsizma legyen az hosszú szárú vagy éppen rövid szárú. Bár férfi gumicsizmákkal is lehet találkozni, de a férfiaknál kevésbé olyan elterjedt. Esős időben igazán jó hasznát vehetünk egy pár trendi női gumicsizmának legyen az egyszínű vagy mintás gumicsizma. Az őszi és a tavaszi esős napokon a sima gumicsizmák is teljesen jók, de hidegebb téli napokon inkább a bélelt gumicsizma a jó választás. A kérdés már csak az, hogy mi a legjobb módszer a gumicsizma tisztítására? Most kiderül!

A puha pamutszövet használata csak egy a számos lehetőség közül a gumicsizma tisztítására. A cikk elolvasásával számos más módot is megismersz.. Néhány perc alatt egyszerűen megszabadulhatsz a lerakódott szennyeződésektől a sártó és más foltoktól. 

Ismerd meg a gumicsizma ápolásának titkát, hogy több szezonon át hasznát vehesd.

Mivel tisztítsd a gumicsizmát?

Az első jó tanács: ne kísérletezz a cipőápolással! A házi praktikákbár olcsók, de rengeteg káros hatásuk lehet. A gumicsizmákat, ellentétben a hagyományos cipőkkel, amiket meg kell szárítani, azonnal megtisztíthatod, amint hazaérsz. Töröld át őket egy nedves ruhával (100% pamut). Kerüld a mosogatószivacsot, mivel az könnyen megkarcolhatja a gumifelületet.

Ha egy frissen vásárolt Hunter gumicsizmán fehér vagy szürkéskék foltot veszel észre, ne ijedj meg, ez természetes jelenség. A gumicsizmák gyártásakor speciális viaszt is használnak, ami kicsapódik a nedvességtől. Ennek végleges eltávolítására használj speciális készítményt. Az ehhez szükséges készítményeket és eszközöket megtalálod az ecipo.hu kínálatában is.

Divatos női Hunter gumicsizma
Mivel tisztítsuk a Hunter gumicsizmát? Gumicipőkhöz készült tisztítószerrel.

Hogy az esős időben nagyon hasznos gumicsizma kevésbé szennyeződjön be, használj megfelelő impregnálószert. Ilyen például a Rubber Buffer készítmény. Ez nem csak visszaadja a lábbeli eredeti fényét, hanem megőrzi a gumi rugalmasságát. 

Most, hogy  ezzel megvagyunk, a következő kérdés: hogy tisztítsuk a matt gumicsizmákat? A válasz egyszerű. Ugyanúgy, mint a lakkozottat! Kendővel és puha szivaccsal, speciális tisztítószer segítségével.

Mindegy, hogy fehér gumicsizma vagy mintás gumicsizma az, amit meg kell tisztítani a módszer ugyanaz!

Talán kár erről többet írni, hiszen a megnézhető a Hunter cég saját csatornáján, ahol humoros videó mutatja be a tisztítás folyamatát. Érdemes megnézni!

Hogy tisztítsuk a gumicsizma belsejét?

Előfordul, hogy a gumicsizmába – különösen a rövid szárúba – bejut a sár. Hogyan lehet azt biztonságosan eltávolítani? Ha a lábbeli teljes egészében gumiból készül, öblítsd ki vízzel, fordítsd meg és hagyd megszáradni. Távolítsd el a makacs szennyeződést puha ruhával. 

Kissé nehezebb megtisztítani a prémes bélelt gumicsizma modelleket. Annak érdekében, hogy ne sérüljön meg a lábbeli, érdemes konzultálni egy profi tisztítóval.

 Rövid szárú piros gumicsizma
Azt szeretnéd hogy a gumicsizmád ragyogjon a tisztaságtól? Ezek a tisztítószerek lesznek a segítségedre!

A szakértő tanácsa

Gumicsizma vásárlásakor keresd a kiváló minőségű modelleket. Ezek tartósabbak és nincs kellemetlen szaguk.

Remélem tudod már, hogy fogod tisztítani a gumicsizmád. Ha pedig azt szeretnéd tudni, hogy mire érdemes figyelni a gumicsizma vásárlásakor, arra is kapsz tanácsot a blogon.

A cikk eredeti szövege le lett fordítva és módosításra került az ecipo.hu blog igényei szerint.
Ajánlataink
Iratkozz fel hirlevelünkre és...Szerezz 2800 forintot kedvezményt az első vásárlásodra!
Ellenőrizze az üzletben
körömcipő, scholl, vans cipő, női tavaszi cipő, merrell cipő, futócipő, asics, pénztárca férfi