Egyre tisztábban érezhető a levegőben a tél közeledte, ami mindannyiunkat arra késztet, hogy megfelelő cipőről gondoskodjunk és felkészüljünk a fagyos napokra. Bár csábító a meleg hótaposó gondolata, mégis gyakran előfordul, hogy valami divatosabbat és könnyebbet vennénk fel. Melyek azok a modellek, amik megfelelnek az uralkodó divattrendeknek, mégis melegen tartják a lábunkat?

Gumicsizmák, egyes Converse modellek és bélelt edzőcipők… elég divatosak és lazák, de nem hagyják fázni a lábat.

Téli gumicsizmák

A mam már ikonikus (legalábbis a britek számára) gumicsizma, kiváló választás lehet télre is. Ha olyan darabot keresel, ami egyszerre kényelmes, vízálló és ami talán a legfontosabb… meleg. Bár maga a gumi nem jó hőszigetelő és nem tartja melegen a lábat, de vannak béléssel ellátott modellek: ez lehet gyapjú, polár vagy szőrme.

1839

Balról lefelé: bélelt párducmintás Guess gumicsizma, Guess zoknis bélésű gumicsizma, UGG filc gumicsizma és rövid szárú zoknis Tommy Hilfiger.

Ha meleg gumicsizmát húzol, lehetőséged van egy kis brit hangulatot vinni a stílusodba. Felvehetsz hozzá meleg gyapjú kabátot, trench szabásút, hogy igazán stílusos legyél.

A szakértő tanácsa:

Bár azt hihetnénk, hogy az egyszerű gumicsizmához elég egy meleg zoknit húzni, az eredmény sajnos nem lesz ugyanolyan, mint a gyári bélés.

Meleg Converse a télre

A sportos és utcai stílus szerelmesei számára valószínűleg igazi csapás, hogy télen sokkal korlátozottabb választék áll rendelkezésükre lábbelikből, mint azon a hölgyeknek, akik örömmel hordanak csizmát vagy bélelt bokacsizmát. A problémára megoldást jelentenek a bélelt Converse modellek.

1840

Balról lefelé: szürke tornacipő, karamell tornacipő, bézs tornacipő és fekete tornacipő.

A bélelt conversekhez a leginkább rövid steppelt dzseki passzol, ami már évek óta nem megy ki a divatból, valamint farmernadrág és gyapjúpulóver. Ilyen módon nagyszerű városi outfitet hozhatsz létre anélkül, hogy lemondanál a kedvenc kényelmes cipőfajtádról.

Bélelt sneakerek

Egyes női sneakers modellek már olyannyira melegek és masszívak, hogy a kevésbé fegyos téli napokon is nyugodtan hordhatjuk őket. Ha azonban biztosra akarsz menni, a leghidegebb napokra feltétlenül válassz egy igazi bélelt téli modellt. Szerencsére a sportcipők között is találsz ilyeneket.

1841

Balról lefelé: DKNY logós sneaker, fekete Tommy Hilfiger sneaker, Gino Rossi és Szürke Big Star sneaker.

A bélelt téli sportcipő ideális opció az athleisure stílus kedvelőinek is. Ennek lényege, hogy elegáns öltözékhez kissé lazább, sportos cipőt veszünk fel. Az aktuális divattrendeknek köszönhetően semmi akadálya annak, hogy egy kényelmes modellt vegyél például alkalmi kabáthoz vagy nadrághoz. A stílusod ezáltal modern és karakteres lesz, egyértelműen mutatva mindenkinek, hogy értesz a divathoz.

Szerző

Ewelina Gajoch

A high fashion rajongója vagyok, de a mindennapokra ay időtlen francia stílust választom, melyet a párizsi influencerek inspirálnak. Magánemberként a művészet szerelmese vagyok, különösen Edward Hopper festményeié, az utazásoké és Harry Potteré.
A cikk eredeti szövege le lett fordítva és módosításra került az ecipo.hu blog igényei szerint.