A steppelt táskák egyet jelentenek az időtlen kiegészítőkkel. Nem elég, hogy több évtizede nem mentek ki a divatból, de – a szakértők előrejelzései szerint – még egy évtizedig nem is fognak kiesni a pixisből. A választék most már igazán nagy – kezdve a láncra fűzött, visszafogott színekben pompázóktól egészen a vastag pántra fűzött szivárvány színű modellekig. Olyan márkák népszerűsítik őket, mint a Chanel vagy a Bottega Veneta. Milyen divatos steppelt táskákat találsz az ecipőn? Az alábbiakban megvizsgáljuk ezt az időtlen trendet, és megkeressük a legjobb ajánlatokat.

Tulajdonképpen minden trendszetternek van legalább egy steppelt táskája a szekrényben. Ha még nem tetted volna, itt az ideje, hogy Te is felszereld a ruhásszekrényedet ezzel a kiegészítővel!

A steppelt táska története

A látszat ellenére az első steppelt táska 1929-es megjelenése óta nem sok minden változott a kialakításában. Ami érdekes, ez volt az első olyan táska modell, amely kényelmes pánttal volt felszerelve, és tökéletesen alkalmas volt a vállon való viselésre. Felvételével a nők mentesültek attól, hogy kézben vigyék a legszükségesebb dolgokat, de… ezt nem fogadták el azonnal. A steppelt táska modell csak a második próbálkozásra, 1955 februárjában vált sikeressé. Ennek a dátumnak a tiszteletére nevezték el az egész divattörténelem legfontosabb táskáját: a Chanel 2.55-öt.

Steppelt táskák – 2021-es trendek

Coco Chanel legendás formatervezése mindmáig inspirálja a divattervezőket. Azt is mondhatjuk, hogy a steppelt kiegészítők motívuma a luxusstúdiók és divatműhelyek, a hiánypótló márkák műhelyei és a következő kollekciójukat tervező ismert üzletláncok műhelyeiben elterjedt moodboard-ok állandó részévé vált. A 2021-es tavaszi-nyári szezon legújabb trendjeinek részévé váltak a rendszeres, jellegzetes varrással ellátott bőrtáskák is, amelyek lehetővé teszik a „puhaság” hatásának elérését.

A Dior tompa kék színű, steppelt táska dizájnját a hippi és a folk kereszteződésében álló stílussal ötvözi. Egy ilyen kifinomult kiegészítő nagyszerű kontrasztot alkot a laza, légies anyagokkal, eleganciát kölcsönözve nekik.

Ezzel szemben a Chanelnél az ikonikus láncos steppelt táskák uralkodnak, viszont mini és mikro változatban. A kifutón a finom rózsaszínű plüssös táskák mellett aranyszínű és mikroszkopikus méretűek is voltak, amelyek csak a fülhallgató tokjaként szolgáltak.

És mi a helyzet a Dolce&Gabbanával? A steppelt táskák maxi kiadásban jelentek meg, csakhogy XXL-es méretben. A nagyméretű táskák a 2021-es tavaszi-nyári szezon egyik vezető trendje a divat kiegészítők között, de ki gondolta volna, hogy a steppelt változatok felveszik a versenyt a klasszikus bevásárló táskákkal?

Ha már egy igazi újdonságokról beszélünk, érdemes figyelmet fordítani a Genny márka projektjére. A kifutóján jelentek meg a steppelt táskák-kiegészítők, merev „kézi” fogantyúkkal.

Hol kaphatók a steppelt táskák?

Természetesen az ecipőn. Megvizsgáltuk a teljes választékunkat, hogy olyan modelleket javasoljunk, amelyekre érdemes odafigyelni, ha ilyen steppelt kiegészítővel szeretnéd felszerelni a ruhatáradat. A legszebb táskák, közismert nevükön chanel táskák, a Gino Rossi vagy a Creole kínálatában jelentek meg. A legdivatosabb formákban és színekben kaphatók, és minden szükséges dolog elfér bennük. Keresd a nagy steppelt bevásárlótáskákat a Monnari és Ryłko kínálatában. A Quazi steppelt tasakokat, míg Jenny Fairy steppelt mini táskákat készített erre a szezonra. Szeretsz eltérni a megszokottól? Steppelt táska helyett válassz steppelt övtáskát – ez a változat megtalálható a Wittchen kollekciójában.

Szerző

Ewelina Gajoch

A high fashion rajongója vagyok, de a mindennapokra ay időtlen francia stílust választom, melyet a párizsi influencerek inspirálnak. Magánemberként a művészet szerelmese vagyok, különösen Edward Hopper festményeié, az utazásoké és Harry Potteré.
A cikk eredeti szövege le lett fordítva és módosításra került az ecipo.hu blog igényei szerint.